Elazığ Cezaevi’nde ameliyat olan, bağırsakları dışarda tek kişilik odada tutulan ağır hasta tutuklu Deniz Yıldırım’ın serbest bırakılması amacıyla ailesi tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hozat İlçe Örgütü Eşbaşkanı Deniz Yıldırım (48), 5 yıldır Elazığ Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuluyor. Geçtiğimiz aylarda kolon kanserine yakalanan Yıldırım, ameliyat geçirip iyileşme süreci kapsamında bağırsakları dışarıda cezaevi koşullarında yaşam mücadelesi veriyor. Bu süreçte kemoterapi tedavisi gören Yıldırım, tek başına hayatını idame ettirememesine rağmen şu an bir odada yalnız başına kalıyor. Yıldırım’ın hayati risk taşımasına rağmen tahliye başvurularına olumlu yanıt verilmiyor. Yıldırım’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla ailesi tarafından “www.change.org” üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Deniz Yıldırım’ın kızı Asmin Yıldırım, babasının cezaevi koşullarında değil dışarıda tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

TEK BAŞINA ODADA

Sağlık çalışanı olduğunu ve cerrahi işlemlerin ardından hasta kim olursa olsun tedavi sürecine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, hastanın cezaevine götürülmesinin yanlış olduğunu söyledi. Hastanın hastanede kalmasının daha doğru olacağını dile getiren Yıldırım, babasının çok zayıfladığını ifade etti. Bu süreçte babasının ailesi veya bir sağlık çalışanından destek alması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Babam bu süreçte tek bir odada tutuluyor. Sebebi kemoterapi için hastaneye götürülmesi olarak gösteriliyor. Taşıyıcı grubuna girebilir diye. Tabi ki anlıyoruz, diğer mahkumları elbette düşünüyoruz. Fakat babam çok büyük risk grubunda. Hasta haliyle tek başına bir odaya alınması çok yanlış. Alınan önlemler cezaevi için yeterli değil” dedi.

‘BÜYÜK KAYIPLAR VEREBİLİRİZ’

İnfaz yasasının adaletsiz bir şekilde uygulandığını dile getiren Yıldırım, “En azından hasta tutuklular bu süreçte ev hapsine çıkarılır diye düşünüyorduk. İlerleyen zamanlarda ciddi önlemler alınmazsa büyük kayıplar verebiliriz. Bunu söylemek acı ama gerçek. Bizler artık ailelerimizin çıkması derdini bırakıp sağlığına yoğunlaşmış durumdayız. Önerilerimiz bu yöndedir” şeklinde konuştu.

BİNLERCE TUTUKLU VAR

Hukukçu arkadaşlarının tavsiyesi ve desteğiyle bir imza kampanyası başlattığını söyleyen Yıldırım, imza kampanyasını yaptığı sayfanın uluslararası bir platform (cihange.org) olduğunu belirtti. İki gün içinde imza kampanyasının büyük bir ilgi gördüğünü dile getiren Yıldırım, “Bizler daha büyük platformlarla, daha büyük çalışmalarımız olacak bunun için destek alıyorum. Son olarak bizler bu imza kampanyasını halkımıza sunuyoruz. Sadece babam değil binlerce bu durumda olan mahkum var. Bizler adaletten yanayız. Tek talebimiz siyasi mahkumların yasalar önünde eşit tutulmasıdır” diye konuştu.

Deniz Yıldırım’a ilişkin başlatılan imza kampanyasına şu linkten ulaşılabilir