AK Partili belediyeden sabah namazına giden çocuklara 40 bin bisiklet hediye

AK Partili belediyeden sabah namazına giden çocuklara 40 bin bisiklet hediye
Yayınlama: 26.05.2022

Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında gösterilen AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi, yazın 40 gün sabah namazına giden çocuklara hediye etmek için bisiklet ihalesine çıkıyor.

Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında gösterilen AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminde 40 gün boyunca sabah namazına giden çocuklara hediye etmek için bisiklet ihalesine çıkıyor. İhale açık teklif usulü ile yapılacak. 2018 yılında belediye tarafından dağıtılan bisikletlerin büyük bölümünü e-ticaret sitelerinde satışa çıkartmıştı.

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci‘nin haberine göre, Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili ihaleye ilişkin, “İhale yaz aylarında 2 ay boyunca 40 gün sabah namazına giden çocuklara bisiklet hediye ettiğimiz ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi kapsamında yapılacak. 2018 yılında başlattığımız projeyi pandemiden dolayı yapamadık. Bu sene yeniden ihaleye çıkılacak” dedi.

Aileler bisikletleri satışa çıkarmıştı

2018 yılında da AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi kapsamında hediye olarak dağıtılan 44 bin bisikletin büyük bölümü aileler tarafından e-ticaret sitelerinde satışa çıkarılmıştı. O dönemde yapılan projenin maliyeti ise 24 milyon lira olarak açıklanmıştı.

‘Camilerimiz hayatın merkezi haline geldi’

2018 yılında gerçekleştirilen bisiklet dağıtım töreninde açıklama yapan AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay şunları söylemişti:

“Çocuklarımız cami ve cemaatle buluştu. Cemaatimiz için de önemli bir hatıra oldu. Camilerimiz, çocuk sesleri ve koşuşturmalarına alıştı. Bu görüntü de camilerimizin hayatın merkezi haline geldiğini bir kez daha göstermiş oldu.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.