Akbelen Ormanı’nda yurttaşlar ablukada

Akbelen Ormanı’nda yurttaşlar ablukada
Yayınlama: 29.07.2023

MUĞLA – Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimi yurttaşların nöbet tuttukları alanın sınırlarına dayandı. Askerler nöbet alanını ablukaya alırken, alana giriş ve çıkışları da engelliyor.

Muğla ‘nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda kömür ocağı açılmak için başlatılan ağaç kesimi, İkizköy Mahallesi sakinleri ve onlara desteğe gelen yurttaşların nöbet tuttuğu sınırlara dayandı. Sabah 05.30’da başlayan ağaç kesimi öncesi asker ve polis, nöbet çadırlarının bulunduğu alanının etrafını sararken, alana giriş ve çıkış engelleniyor. Alan girmek isteyen birçok kişi askerler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınlar arasında İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal da bulunuyor. İkizköy’e 5 kilometre mesafede yolu kapatan askerler, geçişlere izin vermiyor. Alanda yurttaşların sloganlarla bekleyişi sürüyor.

‘YÜRÜYEREK DE OLSA BURAYA GELİN’ 

İkizköylü Nejla Işık, yurttaşlara şöyle seslendi: “Sabah bütün kesim ekipleri ağaç kıyımına başladı. Alandaki arkadaşlara ulaşamıyoruz. Buraya gelmeye çalışan yüzlerce insan vardı. Çamköy’de yollar kesilmiş. Akbelen Ormanı’nı yok ediyorlar, gözlerimizin içine baka baka ağaçları katlediyorlar. Yürüyerek de olsa buraya gelin.”