İdil’e bağlı Sırtköy Belde Belediyesi Başkanı Abdulkadir Balica’ya ait zırhlı makam aracında iki kaleşnikof silah ile bin 950 kaçak sigara yakalandı.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı AKP yönetiminde olan Sırtköy Belde Belediyesi Başkanı Abdulkadir Balica’ya ait zırhlı makam aracında bin 950 paket kaçak sigara yakalandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Batman girişinde kontrole takılan aracın içerisinde belediye başkanının makam şoförü ve oğlu olan Mehmet Balica ile AKP Sırtköy Belde Başkanı Ali Balica’nın olduğu öğrenildi. Van’dan yola çıkan 73 KA 151 resmi plakalı zırhlı araç Batman girişinde iki gün önce polis kontrol noktasında durduruldu. Araçta yapılan aramada her iki şahsa ait iki kaleşnikof ve şarjörleri ile bin 950 paket kaçak sigaranın yakalandığı öğrenildi. 

Gözaltına alınan Mehmet Balica ve Ali Balica’yla birlikte zırhlı makam aracının da İl Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesine çektirildiği belirtildi. 

Bunun üzerine AKP Şırnak İl Başkanı, AKP Sırtköy Belediyesi Başkanı ile AKP İdil ilçe teşkilatının da içinde olduğu bir grup, sabah saatlerinde Şırnak Valiliğine gittiği belirtildi. Valiliğin olayla ilgili AKP’lilerle toplantı yaptığı öğrenildi. 

İddialara göre, araçta bir miktar da uyuşturucu yakalandı. 

Kaçak sigaralara rağmen Mehmet ve Ali Balica’nın sabah saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Artı Gerçek