AKP’nin Van adayı özür dileyeceğine halkı suçladı

AKP’nin Van adayı özür dileyeceğine halkı suçladı
Yayınlama: 04.04.2024

AKP’nin Van Büyükşehir Belediye adayı Abdulahat Arvas, günler sonra yaptığı yazılı açıklamada, özür dilemek yerine halkın direnişini “vandallık” olarak niteledi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesi için İl Seçim Kurulu’na başvuran ve kentte eylemlere neden olan AKP’nin adayı Abdulahat Arvas, günler sonra yazılı bir açıklama yaptı. Kentteki halkın direnişini “vandallık” olarak niteleyen Arvas, hiçbir şekilde mazbatayı almadığını iddia etti. 

‘MAZBATA ALMADIĞINI İDDİA ETTİ

Seçimlerden sonra mazbata aldığı yönündeki bilgilerin doğru olmadığını iddia eden Arvas, DEM’in insanları sokağa dökmek için bu yöntemi kurgulandığını savundu. Kendisini savunmaya devam eden Arvas açıklamasında “Her siyasi partinin seçim öncesi veya sonrası yaptığı üzere, AK Parti olarak biz de kanuni haklarımız çerçevesinde tespit edilen usulsüzlüğün düzeltilmesi amacıyla müracaatta bulunduk. Seçim çalışmalarımız kapsamında da ifade ettiğim gibi, tek amacımızın kazanmak olduğunu, kayyum olmak gibi bir düşüncemin olmadığını açıkça beyan etmiştim. O gün duruşumuz, tavrımız ve çizgimiz neyse bugün de odur” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında halkın iki gün boyunca sürdürdüğü direnişi “terörize” etmeye çalışan Arvas, halkın gösterdiği direniş için ise “Bu vandallık başta esnaf, memur, çalışan ve öğrenciler olmak üzere tüm Van’ımızı mağdur etmiş” ifadelerini kullandı.