Akşener’e “bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır” diyen esnafın gözaltına alınmasına HDP’den tepki

Akşener’e “bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır” diyen esnafın gözaltına alınmasına HDP’den tepki
Yayınlama: 29.10.2021

HDP Siirt İl Örgütü, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde “bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır” ifadesini kullanan kişi gözaltına alınasını bir basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Binasında düzenlenen basın açıklamasına, HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Milletvekili Sıddık Taş, HDP Siirt İl eş Başkanı Yusuf Batur, Kurtalan İlçe yönetimi ve partililer katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Meral Danış Beştaş, “Türkiye’nin gündeminde Cemil Taşkesen’in gözaltına alınması var.” dedi.

Beştaş konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Tün Cemil Taşkesen adlı vatandaşımız, İyi Parti Lideri ile konuşmasında burası Kürdistandır dediği için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alel acelebir soruşturma açılarak Siirt İl emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesinde gözaltındadır.

Cemil Taşkesen’in gözaltına alınması kesinlikle hukukla hiç bir alakası yoktur. Bugün cumhuriyetin Kuruluşunun 98. kuruluş yıl dönümü 98 yıllık inkar bu şekilde devam ediyor. İnkarın inkarı ile karşı karşıyayız.

Tarihsel bir hakiket ile karşıkarşıyayız. Bu tarihsel hakikati hiç bir yöneti, hiç bir iktidar değiştiremedi AKP – MHP iktidarıda bunu değiştiremeyecek

Osmanlı’da Kürdistan eyaleti var, İran da Kürdistan eyaleti var, şu an Türkiye , Federal Kürdistan ile diplomatik ilişkiler içinde. Gümrük anlaşmaları yapıyor, anlaşmalarda Kürdistan yazılmıyor mu? arkada Kürdistan Bayrağı yok mu? yani bunu anlamak mümkün değil. Kürde Kürt Olduğunu söylenmesi yasaklanıyor. Yaşadığı toprakların adının söylenmesi yasaklanması isteniyor.

Geçmiş yıllarda iyi hatırlarsınız, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan o dönemin başbakanıyken grup toplantısında Osmanlı’da Kürdistan eyaletinin olduğunu bunu konuşanları korkaklıkla suçladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi arşivinde Kürdistanın nasıl yazıldığını, nasıl değerlendirildiğini bütün ayrıntıları ile bütün Türkiye ve dünya kamoyuna ilan etti.

Cemil Taşkesen’i derhal serbest bırakın ve bu inkarın hiç bir sonucunun olmayacağını kabul edin.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.