Alman Bild gazetesi sordu: ‘Erdoğan sona mı geldi?’

Alman Bild gazetesi sordu: ‘Erdoğan sona mı geldi?’
Yayınlama: 28.04.2023

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, Türkiye’yi merceğine alan dış basın bu defa Erdoğan’ın sağlık durumuna odaklandı. Alman gazetesi Bild, ‘Erdoğan sona mı geldi?’ başlıklı haberinde “Erdoğan’ın nefesi tükenmek üzereymiş gibi görünüyor” yorumunu yaptı.

Dünya basını 14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri odağına almaya devam ederken, son günlerde rahatsızlığıyla kafalarda soru işareti oluşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlığına ilişkin yorumların artması da dikkat çekti. Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild de Erdoğan’ın sağlığına ilişkin endişelere yer verdi. Gazete, ‘Erdoğan sona mı geldi?’ başlıklı haberinde “Erdoğan’ın nefesi tükenmek üzereymiş gibi görünüyor” yorumunu yaptı.

‘SOLGUN VE GÖZLERİNİN ALTI MORARMIŞ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salı günü canlı yayını yarıda bırakmasının ardından sosyal medyada başlayan spekülasyon dalgasına yer veren gazete, söylentilerin ‘kalp krizine’ kadar uzandığını yazdı. Bild, Sağlık durumu nedeniyle dün Akkuyu Nükleer Santrali’nin açılışına da video konferansla katılabilen Erdoğan’ın ‘videoda solgun ve gözlerinin altı morarmış şekilde göründüğünü’ okuyucularıyla paylaştı. Gazete, 69 yaşındaki Erdoğan’ın siyasi olarak da güç kaybettiğini ve anketlerde hiç olmadığı kadar gerileyerek Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı seçimleri kaybetme olasılığının arttığına dikkat çekti.

DEPREMLERE, YOLSUZLUĞA VE EKONOMİK KRİZE VURGU

Erdoğan’ın siyasi olarak zayıflamasına yol açan sebeplere de yer veren Alman gazetesi, 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerinin ardından yaşananları ve yolsuzluğu ilk sıraya koydu. Türk Lirası’nın iki hafta önce Euro karşısında tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini yazan gazete, Almanya’da yıllık bazda yüzde 7.4 seviyesinde olan enflasyonun Türkiye’de üç aylık dönemde yüzde 50.51 olarak ölçüldüğüne dikkat çekti. Haberde, kadınlar arasında da Erdoğan’a desteğin düştüğü, ve ‘birçok seçmenin dinin siyasete alet edildiğini düşünerek’ Erdoğan’dan uzaklaştığına yer verildi.