Almanya’da Covid-19 ölümlerinin sayısı 872’ye çıktı

Almanya’da Covid-19 ölümlerinin sayısı 872’ye çıktı
Yayınlama: 02.04.2020

Robert Koch Entitüsü, Almanya’da koronavirüsten ölenlerin sayısının 872’ye yükseldiğini duyurdu.

Almanya’da koronavirüs vakalarının sayısında son 24 saat içinde belirgin bir artış görüldü. Robert Koch Enstitüsü verilerine göre, vaka sayısı 6 bin 156 artarak 73 bin 522’ye yükseldi. Ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 140 artarak 872’ye ulaştı. Salgından en fazla etkilenen eyaletler ise Bavyera, Kuzey Ren Vestfalya ve Baden-Württemberg.

YOĞUN BAKIM SAYISI ARTTIRILDI

Almanya’daki hastaneler koronavirüs salgını nedeniyle yoğun bakım yatak sayısını da 28 binden 40 bine çıkarttı. Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Geçen haftalarda yapılan artışın ardından yoğun bakım yatak sayımızın yaklaşık 40 bine ulaştığını sanıyorum. Bunlardan 15 bin ila 20 bini şu anda müsait” diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre solunum cihazlarının da artırıldığını belirten Gass, önümüzdeki iki hafta içinde solunum desteği gereken tüm Covid-19 hastaları için bir cihaz sağlayabilecek durumda olacaklarından umutlu olduğunu belirti.

HASTANELERDEKİ DOLULUK ORANI DÜŞÜRÜLEREK YER AÇILDI

Gass, normal yataklar açısından da hastanelerde yer açıldığını belirtti. “Aciliyeti olmayan tedavilerin önemli bir bölümünün azaltıldığını” söyleyen Gass, “şu anda hastanelerde daha fazla boş yatak” olduğunu ifade etti. Ülkede normal koşullarda yüzde 75 ila 80 arasında olan hastanelerin doluluk oranının yüzde 50’ye indirildiğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.