Almanya’da mültecilere yönelik saldırıların sayısında artış: Üç ayda dördü çocuk, 39 göçmen yaralandı

Almanya’da mültecilere yönelik saldırıların sayısında artış: Üç ayda dördü çocuk, 39 göçmen yaralandı
Yayınlama: 02.08.2023

Alman Federal Meclisi’ne verilen bir soru önergesi ülkede göçmenlere yönelik saldırılara ilişkin verileri ortaya koydu. Hükümetin açıkladığı rakamlara göre bu yıl ocak-temmuz döneminde mülteci yurtlarına siyasi saiklerle 80 saldırı düzenlendi.

Almanya’da mültecilerin yaşadığı yurtlara yönelik siyasi amaçlı baskın, mülke zarar verme ve fiziksel saldırıların sayısında artış yaşandığı açıklandı. Federal Hükümetin parlamentoya sunulan soru önergesine verdiği cevaba göre, bu yıl ocak-temmuz döneminde mülteci yurtlarına siyasi saiklerle 80 saldırı düzenlendi.

SALDIRILARDA DÖRDÜ ÇOCUK TOPLAM 49 GÖÇMEN YARALANDI

Polis kayıtlarına göre 2022’nin ilk yarısında mülteci yurtlarına yönelik 52, ikinci yarısında ise 71 suç işlendiği aktarıldı. Hükümetin Alman Haber Ajansı’na (DPA) verdiği bilgiye göre, 2023’ün ikinci çeyreğinde mültecilere ve sığınmacılara karşı işlenen suçlarda dördü çocuk toplam 39 göçmen yaralandı.

SOL PARTİLİ PARLAMENTERDEN ‘IRKÇI SEFERBERLİK’ SUÇLAMASI

Sol Partili Alman Federal Meclis Üyesi Clara Bünger, “Burada koruma arayan insanların bu kadar sık şiddet, düşmanlık ve dışlanmaya maruz kalmasının endişe verici olduğunu” dile getirdi. Bünger, sağ partileri mültecilere yönelik ‘ırkçı seferberlik’ zemini hazırlamakla suçladı.

LİNA E., NEO-NAZİLERİ ‘ŞİDDET KULLANARAK CEZALANDIRMAKTAN’ HÜKÜM GİYMİŞTİ

Ülkede, son olarak haziran ayında üniversite öğrencisi Lina E.’ye neo-Nazileri ‘şiddet yoluyla cezalandıran’ bir grubun lideri olduğu gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. 29 yaşındaki kadının öğrenci olduğu Leipzig kentinde protesto gösterileri düzenlenmişti. Günlerce süren eylemlerde, Lina E.’ye verilen cezaya tepki gösteren gruplarla polis arasında çatışmalar yaşanmıştı.