Amedspor’a fiziki saldırı: JİTEM ve beyaz Toros fotoğrafları açıldı

Amedspor’a fiziki saldırı: JİTEM ve beyaz Toros fotoğrafları açıldı
Yayınlama: 05.03.2023

Bursaspor ile maçı öncesi, Amedspor oyuncularına saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi. Ayrıca bir grup saldırgan taraftar, tribünlerden beyaz Toros ve JİTEM üyelerinin fotoğraflarını açtı.

Bursaspor’la oynadığı maç için Bursa’ya giden Amedspor futbolcularına yönelik ırkçı saldırı sahada da sürüyor. Sahaya çıkan Amedspor futbolcularına yönelik fiziki saldırı gerçekleşti, trübünden ırkçı sloganlar atıldı. Ayrıca bir grup taraftar beyaz Toroslar ve JİTEM üyelerinin fotoğraflarını açtı.

Amedspor’un uğradığı bu saldırı sosyal medyada da tepki gördü. #Amedsporyalnızdeğildir etiketi ile binlerce destek twiti atıldı.

İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma için geldiği Bursa’da dün geceden beri Bursa taraftarları tarafından ırkçı saldırılara uğruyor. Gece Amedspor oyuncularının kaldığı otelin önüne gelen bir grup taraftar, ırkçı sloganlarla havai fişek atmıştı.

MA’nın haberine göre; saat 14’te‘de Bursaspor’un Timsah Arena Stadı’nda başlayacak olan karşılama öncesi stada giren taraftarlar, ellerinde on metrelerce uzunluğunda olan Türk bayrağına yazılı, “Göğün direği alınana dek ay yıldız hüküm sürecek” pankartı taşıyarak sık sık ırkçı sloganlar attı. Pankartı taşıyan onlarca kişinin kamera karşısında yüzlerini kapatması dikkat çekti.

Maçın başlamasına dakikalar kalırken Bursaspor futbolcuları, ısınmak için sahaya “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin yer aldığı bir şarkıyla çıktı. Bursaspor taraftarları, maç öncesi ısınmak için sahaya inen Amedspor’lu futbolculara ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum” ve “İntikam” gibi sloganlar attı.

SPORCULARA FİZİKİ SALDIRI

Irkçı saldırılar fiziki saldırılara da döndü. Saha etrafında yoğun polis bulunmasına rağmen taraftarlar Amedspor oyuncularını hedef aldı. Saldırılara saha içerisinde yer alan kimi Bursaspor ve Amedspor yöneticileri engel olmaya çalışırken, saldırıya polisin müdahale etmediği de görüldü. Saldırı anında tribünlerde bulunan binlerce taraftar, “Vurun, vurun” diye bağırdı.

JİTEM FOTOĞRAFLARI AÇILDI

Öte yandan saldırgan taraftarlar tribünlerden 1990’lı yıllarda on binlerce Kürdün faili meçhullerle kaybettirilmesinde rolü olan JİTEM’in elemanı “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ve yine JİTEM’in insan kaçırmak için kullandığı “Beyaz Toros” fotoğraflarının yer aldığı posterleri açtı.