Amed’te hasarlı binalar boşaltılıyor: Bir mahallede 60 bina mühürlenecek

Amed’te hasarlı binalar boşaltılıyor: Bir mahallede 60 bina mühürlenecek
Yayınlama: 13.02.2023

AMED – Depremden etkilenen Amed’te başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında ağır hasarlı evler boşaltılıyor. Huzurevleri Mahallesi’nde şu ana kadar 8 bina mühürlenirken, 50 ila 60 arasında binanın ağır hasarlı olduğu öğrenildi. 

Mereş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Amed’te, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kriz Masası’na bağlı mühendislerin katılımıyla il ve ilçelerde hasar tespiti yapılıyor. Depremden dolayı hasarlı, ağır hasarlı ve hafif hasarlı binalara ilişkin çalışma devam ettiği için resmi bir açıklama yapılmazken, şimdiye kadar hasırlı tespit edilen kimi binalar mühürlendi. 

MÜHÜRLENEN BİNALAR BOŞALTILDI 

Pêyas (Kayapınar) ilçesinde, hasarlı tespit edilen binalardan bazıları kayyım yönetimindeki ilçe belediye zabıtaları tarafından boşatılmaya başlandı.

Huzurevleri Mahallesi’nde ağır hasarlı tespit edildikten sonra mühürlenen Sevil Apartmanı’nda oturanlar hızlı bir şekilde bina dışına çıkarılırken,  binadan eşyaların alınmasına dahi izin verilmedi. 1993 yılında yapıldığı öğrenilen binada 30 yıldır oturan aileler, o esnada yanlarına alabildikleri kadar eşyayla dışarı çıkarıldı. 

50-60 BİNA MÜHÜRLENECEK

Mühürlenen binada çıkartılan yurttaşlar, evlerin hasarlı olduğunu e-devletten öğrendiklerini belirterek, gidecek yerlerinin olmadığını söyledi. Binayı mühürleyen zabıta ekibinin verdiği bilgilere göre, mahallede 8 ekip çalışıyor ve şimdiye kadar mühürlenecek 50 ila 60 arasında bina tespit edildi.

Zabıta ekipleri, şimdiye kadar 8 binayı mühürlediklerini belirtirken, yurttaşlara da mühürleri sökmemeleri yönünde uyarılarda bulundu.