Tuzluçayır’da 1 Mayıs kutlaması için çağrıda bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Ankara’nın Mamak ilçesi Tuzluçayır Mahallesi’nde Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği (Aka-der), Kaldıraç, İşçi Gazetesi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP),Alınteri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Alevi Derneği (DAD) üyeleri tarafından 1 Mayıs nedeniyle eylem yapmak istedi.

Polis tarafından mahalle ablukaya alınırken, tüm baskılara rağmen alanlara maske ve sosyal mesafe önlemlerini alarak çıkan kurum temsilcileri “Yaşasın 1 Mayıs, Bi ji Yek Gulan, İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek, Yaşasın Devrim ve Sosyalizm, Devrim İçin İleri Ya Sosyalizm Ya Ölüm, Kurtuluş Yok Tekbaşına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları attı.

Mahalle aralarında yapılan açıklamada “Kapitalist Emperyalist Sistemin sürdürülemez olduğuna ve insanca bir yaşamı kuracak tek gücün örgütlü işçi sınıfıdır. 1 Mayıs günü herkesi evlerinden, çalışmak zorunda olanları ise iş yerlerinden ses çıkarmaya çağırıyoruz” denildi.

Yapılan eylem sonrasında polis tarafından çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Kaldıraç Dergisi okurları Ekin Erdem Evliya ve Anıl Yeşiltepe ile soyadları öğrenilemeyen BDSP üyeleri Songül ve Çağla isimli iki kadın olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanların nereye götürüldüğüne dair bilgi edinilemedi.