Ankara’daki Adalet Nöbeti 36’ncı gününde: Şenyaşar ailesi yine bakanla görüştürülmedi

Ankara’daki Adalet Nöbeti 36’ncı gününde: Şenyaşar ailesi yine bakanla görüştürülmedi
Yayınlama: 31.08.2023

Adalet Bakanlığı önündeki eylemini sürdüren Emine Şenyaşar, ‘Bakan burada yok’ denilerek binaya alınmadı. Eyleme destek veren Hak İnisiyatifi Derneği Başkanı Fatma Bostan Ünsal, Şenyaşar ailesinin yanında olacaklarını söyledi.

 Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Emine Şenyaşar, Urfa’da başladıkları Adalet Nöbeti’ni Ankara’da sürdürüyor. Şenyaşar ailesi, bugün Hak İnisiyatifi Derneği Başkanı Fatma Bostan Ünsal birlikte Meclis Dikmen Kapısında bir açıklama yaptı.

‘ŞENYAŞAR AİLESİNİN YANINDAYIZ’

Meclis Dikmen Kapısı önünde yapılan açıklamada konuşan Hak İnisiyatifi Derneği Başkanı Fatma Bostan Ünsal, adalet yerini bulana kadar Şenyaşar ailesinin yanında olduklarını belirterek, “Hak İnisiyatifi Derneği olarak Şenyaşar ailesinin yanındayız. Bugün Emine annemiz adalete erişmek için Adalet Bakanlığının kapısında kadar gitmekte ama bir türlü sesini duyuramamaktadır. Günümüzün dünyasında bu büyük bir utançtır. Emine annemizin sesinin daha iyi duyurmak için Hak İnisiyatifi olarak yanındayız ve bu sesi başta Adalet Bakanı olmak üzere bütün adalet kurumlarının duyması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar ise 36 gündür Ankara’da Adalet Nöbeti’nin devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Her gün Meclis’ten çıkıp Adalet Bakanlığına yürüyoruz. Haklı taleplerimiz var. Bu taleplerimiz hukukidir. Adalet Bakanlığı önüne gittiğimizde Adalet Bakanı bir anne ve bir vatandaşla görüşmekten korkuyor. Yarın 1 Eylül adli yıl açılışı olacak. Cumhurbaşkanı ve hükümet, bütün yargı mercilerini yanına alarak bize mazlumdan ve haklıdan yanayız diyecekler. Burada bir mazlum var iki oğlu ve eşi katledilmiş. 5 yıldır yargılama yok. Hastanede katliam yapanlar toplum içinde geziyor ve birilerin eliyle korunuyor. Ayrıca annenin bir oğlu da 5 yıldır tutuklu bulunuyor. Bu anne evine gidip oturmak istemiyor. Devletten ve hükümetten sadece adalet istiyor ve bu adalet sağlanana kadar bu mücadelemiz devam edecektir.”

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE BAKANLIĞA GİTTİ

Açıklamadan sonra Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından ötürü Adalet Bakanlığı’na tekerlekli sandalye ile yürüdü. Elinde “Adalet” yazılı döviz taşıyan anne Şenyaşar’a, milletvekili oğlu ve Hak inisiyatifi Derneği Başkanı Fatma Bostan Ünsal eşlik etti.

ADALET BAKANI YOK

Adalet Bakanlığı önüne gelen Şenyaşar ailesi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşmek istediğini belirtti. Bakanlık çalışanları Bakanın kurumda olmadığını söyledi. Şenyaşar ailesi burada bir süre kaldıktan sonra yeniden Meclis’e döndü.