Erdoğan siyasetçilere verilen cezaları savundu

Erdoğan siyasetçilere verilen cezaları savundu
Yayınlama: 20.05.2024

Kobanê Davası’nda verilen ağır cezaları savunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahkemenin beraat kararına rağmen yaşanan ölümlerden siyasetçileri suçladı. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Beştepe 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni’nde açıklamalarda bulundu.  Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen ağır cezaları savundan Erdoğan, “Kerbala’ya dönmüş yüreklere su serpti. 6-8 Ekim olayları protesto değil, devleti hedef almış isyan girişimiydi” diye kaydetti. 

Erdoğan, ayrıca 6-8 Kobanê eylemleri sırasında yaşanan ölümlerden de siyasetçileri sorumlu tuttu. Erdoğan, “6-8 Ekim hadisesi de asla bir protesto gösterisi değildir. 37 insanımızın şehit edildiği bir terör kalkışmasıdır. Ülkemizin 35 ilinde masumların kanı akıtılmıştır. Bölücü örgütün katlettiği insanlar arasında Yasin Börü de vardır. Hukuk elbette bunlardan hesap sormak durumundadır. 6-8 Ekim olaylarını kimse mazur gösteremez. 6-8 Ekim olayları doğrudan devlete isyan girişimidir. İsyan girişiminden 10 yıl sonra geç de olsa hakkın yerini bulduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz” açıklaması yaptı. 

MAHKEME BERAAT KARARI VERMİŞTİ

Erdoğan’ın konuşmasında ismi geçen Yasin Börü’nün ölümüne dair iddialar yönünden tüm siyasetçiler beraat etmişti.