ARİ-DER 22 kursiyere sertifikalarını verdi

ARİ-DER 22 kursiyere sertifikalarını verdi
Yayınlama: 06.11.2021

Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARÎ-DER), Kürtçe dil eğitimini tamamlayan 12’si öğretmenlik 10’u 2’nci aşamayı tamamlayan 22 kursiyere, Batman Barosu Tahir Elçi Salonu’nda düzenlediği tören ile sertifikalarını verdi.

Törene, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TJA, Batman Barış Anneleri Meclisi, HDP Batman İl Eşbakanları Fatma Ablay, Ömer Kulpu, Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir, Songül Kormaz, İHD Batman Şubesi ile mezun olan kursiyerler aileleri ile birlikte katıldı. Törende Kürtçe şiirler, stranlar okundu ve bilgi yarışması yapıldı.

‘BERXWEDAN JIYANE’

1 yılık eğitim görenlere eğitmenlik sertifikası ve 3 ay eğitim gören kursiyerlere 2’nci aşama sertifikası verildi. Törende konuşan İpekyüz, ‘’Zor günler geçiriyoruz, inkar, asimilasyon ve baskılar var ama bizlerde direniyoruz. Kürt halkı berxwedan jiyane (yaşamak direnmektir) diyor ve bunu uzun zamandır dili için yapıyor. Kürt halkı dört parçada da dili için zülüm görüyor. Dilleri için çalışanlar, dil onurdur, tarihtir, kültürdür diyor onun için bizde diyoruz ki dil annedir ve bunun içinde bizler daha büyük direniyor ve mücadele ediyoruz. Dilimize karşı çok büyük düşmanlıklar var İşte bizlerde bir o kadar dilimize önem verip kıymetini bilmeliyiz. Ne kadar yanlış da konuşsak dilimizi konuşmaktan utanmamalıyız. Kendi içimizde, evlerimizde, çarşıda nerede olursa olsun dilimizde konuşalım ve yanlış konuşanlara da moral verip dilleriyle yaşamalarına teşvik etmeliyiz. Birlik dil olmadan olmaz” diye konuştu.

KÜRTÇE KIRMIZI ÇİZGİ

Kürtlerin kırmızı çizgisinin dilleri olduğunu kaydeden İpekyüz, “Kürt dili için mücadele edenleri bir arada görmek bizleri sevindiriyor. Başta ARÎ-DER’e, eğitmenlere, çalışanlarına ve öğrencilerine teşekkür ederim’’ dedi.

Tören, Bahar Kültür Merkezi (BKM) sanatçılarının seslendirdiği şarkılar eşliğinde son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.