Askeri törenle karşılanan AKP İl Başkanı bu kez korucularla toplantı yaptı

Askeri törenle karşılanan AKP İl Başkanı bu kez korucularla toplantı yaptı
Yayınlama: 01.08.2022

DERSİM – Gedikler Karakolu’nda askeri tören kıtasıyla karşılanan AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, bu kez korucularla toplantı aldığı ortaya çıktı. 

Dersim’in Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile ziyaret ettiği Gedikler Jandarma Karakolu’nda askeri tören kıtasıyla karşılanan AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, bu kez korucularla toplantı yaptığı ortaya çıktı. AKP’li Özaydın’ın korucularla yaptığı toplantıya dair fotoğraflar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü tarafından sanal medya paylaşıldı. 

AKP’Lİ ÖZAYDIN’IN YETKİ ALANI 

Yaptığı paylaşımda AKP’li Özaydın’ın kentteki rolüne dikkat çekerek, şunları söyledi: “Çemişgezek’te karakol komutanı tarafından askeri törenle ve tekmil verilerek karşılanan AKP Tunceli İl başkanının bu kez de Pertek’te korucularla toplantılar aldığı ortaya çıktı. Bu kişi Dersim’de kamu görevlilerinin atanmasından, sosyal yardımların dağıtılmasına, üniversitede yürütülen faaliyetlerden, karakol ziyaretlerine, ihale alımlarından, korucularla toplantı almalara varan geniş bir yetki alanlarına sahiptir. Vali, üst düzey bürokratlar, kurum müdürleri bu kişinin emrinde faaliyet yürütmekte ve altında görev yapmaktadır. 

ASIL SKANDAL… 

Kentte yürütülen tüm faaliyetler ve organizasyon bu kişi ve ekiplerince yürütülmektedir. Karakol komutanın görevden alınması ve bu kişiye dokunulmamasının gerekçesi tam da budur. Asıl skandal bu kişinin askeri törenle karşılanması ya da korucularla toplantı yapması değildir. Asıl skandal bu kişinin bir siyasi parti il başkanı gibi görev yapmaması, mülki idari amirlerin, kurum müdürlerinin, üst düzey kamu görevlilerinin bu kişiye bağlı bir şekilde çalışması ve iradesini bu kişiye teslim etmesidir. Bu açıdan karakol komutanının görevden alınması sadece bir yüz boyamadır. Mülki idari amir sıfatını yitirmiş vali, bürokrat sıfatını yitirmiş devlet görevlileri ve AKP il Başkanına bağlı çalışan tüm kurum müdürleri görevden alınmalıdır. Asıl skandal bu isimlerin hala görevlerinin başında olmasıdır.” (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.