Askerler tahrip etmek için mezar aradı!

Askerler tahrip etmek için mezar aradı!
Yayınlama: 18.01.2024

AĞRI – Ttutak ilçesine bağlı Kanîspî mezrasında askerlerin, tahrip etmek için YPS’li Yakup Yalçın’a ait mezarı aradığı öğrenildi. 

Farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden HPG ve Yekineyên Parastina Sivîl (YPS) üyelerinin mezarlıklarına dönük saldırılar gündemden düşmezken, benzer bir girişimin Ağrı’nın Tutak ilçesinde yaşandığı öğrenildi.  

Agirî’nin Dutax (Tutak) ilçesinin Mûşyan (Soğukpınar) köyüne bağlı Kanîspî mezrasında askerler, Şirnex’in Cizîr ilçesinde 2016 yılında sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybeden YPS’li Yakup Yalçın’ın (Ferhat) mezarını aradı. Mezarı bulamayan askerlerin, daha sonra mezradan ayrıldıkları öğrenildi.  

‘MEZARI TAHRİP ETMEK İSTİYORLAR’

Yalçın’ın ağabeyi Nihat Yalçın, “Mezarlıkta mezarları teker teker aradılar. Köylülere ‘Yakup Yalçın’ın mezarı hangisi bize gösterir misiniz?’ diye sormuşlar. Fakat köylüler cevap vermemiş. Bunun üzerine tekrar geleceklerini köylülere iletmişler. Köylüler bize ulaşmaya çalıştı, durumu teker teker anlattı. Bizler bunun nedenini biliyoruz. Mezarları tahrip etmek istiyorlar” dedi. 

Bunun üzerine karakolu aradığını aktaran Yalçın, “Komutan ile konuştum. ‘Niye böyle bir girişimde bulunuyorsunuz, mezarlıktan ne istiyorsunuz’ diye sordum. Kendisi ‘üç aydır bölgeye geldiğini, terörle bağlantısı olan kişileri tespit etmek amaçlı köye geldiklerini’ söyledi. Tespit amaçlı mezarın yerini sormak nedir? Amaçları mezarları tahrip etmek” tepkisinde bulundu.