Askerlere cinsel istismarda bulunan komutan ihraç edildi

Askerlere cinsel istismarda bulunan komutan ihraç edildi
Yayınlama: 12.01.2023

Sakarya’da 15 askere cinsel istismarda bulunan Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fahri Can Çağlar TSK’den ihraç edildi. Askerler ise, farklı kentlere gönderildi.  

Sakarya’da 30 Eylül 2022’de 3 askerin şikayeti üzerine 15 askere cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan Sakarya Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fahri Can Çağlar’ın TSK’den ihraç edildiği öğrenildi. 7 Ekim 2022’den bu yana tutuklu olan Çağlar’ın, TSK tarafından başlatılan idari soruşturma sonrası Aralık ayında açığa alındığı belirtildi. Çağlar tarafından cinsel istismara maruz kalan 15 askerin ise, farklı kentlere gönderildiği aktarıldı. 

NE OLMUŞTU? 

Sakarya’da bir asker, 27 Mart 2022 tarihinde kentteki Polis Amirliği Karakolu’na giderek, Fahri Can Cağlar’ın cinsel istismarına maruz kaldığına dair tutanak tutturmuştu. Tutanak sonrası ifadeye çağrılan asker, korktuğu için savcılığa gitmemişti.  

Çağlar’ın istismar ettiği 3 asker ise, 30 Eylül 2022’de olayı bir komutanlarına anlatmıştı. Askerler, daha sonra Çağlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcı, Ordu Evi’nde görevli diğer askerleri de ifadeye çağırmıştı. Böylece 15 askerin cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkmıştı. Askerlerin şikayeti üzerine Çağlar, 7 Ekim 2022’de tutuklanarak, Sakarya Cezaevi’ne gönderilmişti. 

HABERE ERİŞİM ENGELİ

Söz konusu olay Mezopotamya Ajansı (MA) tarafından yapılan haberle ortaya çıkmıştı. Konuya dair görüştüğümüz asker aileleri, olayı doğrulamıştı. MA’nın yaptığı habere daha sonra erişim engeli getirilmişti.