Özgür Özel, dün duyurduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki dosyalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, bakanlık müşaviri Emin Şen’in başında olduğu 8 bin kişilik ‘trol ordusunun’ Soylu için paylaşımlar yaptığını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün duyurduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki dosyalarla ilgili Meclis’te basın açıklaması yaptı.

Konuşmasının başında bu güne kadar Süleyman Soylu’ya pek çok soru sorduğunu ancak buna cevap alamadığını belirten Özel, “bu kez soru sormayacağım ispat edeceğim” dedi.

‘KENDİSİ FETÖ’DEN İLK SİVİL, SİYASİ İHRAÇTIR’

Özel, Bakan Soylu’nun AKP’ye geçişinin ‘FETÖ’ ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Soylu’nun Demokrat Parti’den ayrılış sürecini hatırlatarak, kendisi FETÖ’den ilk sivil, siyasi ihraçtır” dedi ve şunları söyledi:

“Kendisi 51 ildeki kampanyasının finansmanını yapanlar tarafından AK Partiye lanse edildiği süreçte Demokrat Parti’den ihraç yaşadı. Kendisi, FETÖ’den dolayı ilk sivil ve siyasi ihraçtır. O ihraç süreci ve sonrasında yaşananların bugün hayatımızı ne hale getirdiğini, bunu nasıl yönettiklerini konuşmaya başlayacağız.”

‘AKTROL PROJESİNİN MİMARI’

Özgür Özel, daha sonra ‘Ak troll projesinin fikir mimarı’ dediği bakanlık müşaviri Mehmet Emin Şen ile Süleyman Soylu arasındaki bağlantıya dair belgeleri paylaştı. Özel, “Aktroll projesinin temelleri, Gezi’den iki ay sonra 26-27 Ağustos’ta AKP ileri gelenleriyle Ankara’da yapılan toplantıda atıldı. M. Emin Şen’e Süleyman Soylu aracı oldu. Emin Şen, 4 Ekim 2016’dan itibaren bakan danışmanıdır. Süleyman Soylu’nun il il dolaşıp trollük dersleri verdirdiği kişidir.” dedi.

Emin Şen ile Süleyman Soylu’nun birlikte olduğu fotoğrafları paylaşan Özel, bu fotoğraflarla ilgili de şu bilgiyi verdi:

“Geriye gidildiğinde Soylu’nun teşkilata talimatıyla her ilçede gençlik kolları düzeyinde sosyal medya eğitimi adı altında trollük eğitiminin verildiğini bütün hesaplardan teyit edebilirsiniz. Biz ne zamandır birlikteler dediğimizde, sosyal medya üzerinde o zamanlar FETÖ ile irtibatını koparmadığında bu fotoğraf üzerinden de atışmışlar, biz kendisini Trabzon milletvekilleri ile 2013 yılında muhtemelen Trabzon’da bir değerlendirme toplantısında görüyoruz. “Eminimsi” bilgisayarın mouseunu kullanıyor, Soylu ile vekillerle bir sunum izliyorlar. 2020’de birlikteler, Kültür Bakanlığı ile yaptıkları bir kamu spotu çekimi için de birlikteler.”

Özgür Özel, 2016-2019 yılları arasında Şen’in sahibi olduğu SM360 adlı şirkete toplam 644 bin 552 dolarlık ihale verildiğini açıkladı.

‘EBABİL HAREKETİ HAZIRLIYOR, TROL ORDUSU PAYLAŞIYOR’

Özel, ‘Ebabil hareketi’ adı altında sosyal medya paylaşımları yapan grupla ilgili de bilgileri paylaştı. ‘Ebabil Hareketi’nin kendi içerisindeki telegram konuşmalarını paylaşan Özel, burada hazırlanan bildirimlerin sekiz bin trol ile devreye sokulduğunu söyledi ve şu örneği verdi:

“Sosyal medya yönetimi yapıyorlar, parayı buradan buluyorlar. Bu paraları dağıtıyorlar. Ebabil Harekatı Telegram kanalı: 25 tane yöneticinin kendi içlerinde verdikleri kararı göreceksiniz. Sayın Davutoğlu çıkmış bir televizyon kanalına. Ebabil Harekatı’nın 8 bin tane trolü itibar suikastına başlıyor. Ekrem İmamoğlu için hazırlanıyorlar. Yalanı buluyorlar, 8 bin trolle talimat veriyorlar”

‘EMİN ŞEN EMNİYET VE JANDARMANIN SOOSYAL HESAPLARINI YÖNETİYOR’

Özgür Özel, Emniyet ve jandarmanın sosyal medya hesaplarının Emin Şen tarafından yöneltildiğini de iddia etti:

Özel, “‘Eminimsi’nin cep telefonunda kaç tane hesap var bilinmez ama Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tweetlerini aynı telefondan atacak yetki var. Troll ordusunun komutanı biz Soylu’yu eleştirdiğimizde şanlı jandarmayı kalkan ediyor. ‘Eminimsi’nin arka cebinde geziyor bu hesaplar… Hacklense ne olur? Bunların AK Parti’yi savunduğu durum AK Parti’nin Süleyman Soylu’yu savunduğu durumdur. Bunlar için ben Lut Kavmi isem Berat Albayrak da o kavimdendir. Bunlar Süleyman Soylu’nun troll ordusudur. Maaşını kendisi değil bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç tane belediye vermektedir”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN EMİN ŞEN AÇIKLAMASI

Özgür Özel’in açıklamaları sırasında İçişleri Bakanlığı’ndan Emin Şen’le ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada “CHP milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır.” denildi.