Bahçeli istifa etmemiş: Aidat ödemediği için Beşiktaş üyeliği düşürülmüş

Bahçeli istifa etmemiş: Aidat ödemediği için Beşiktaş üyeliği düşürülmüş
Yayınlama: 28.02.2023

Beşiktaş Disiplin Kurulu Başkanı Akpınar, “Aidat ödemediği için üyeliği düşenlerin, keza kongre üyesi olmadığı halde kulüp üyeliğinden istifa edildiği beyanları, resmi nikah olmadan boşanma davası açmak ile eşdeğer sayılır” dedi.

Beşiktaş tribünlerinden “Hükümet istifa” sloganları yükselmesi üzerine maçların seyircisiz oynanmasını isteyerek Beşiktaş üyeliğinden istifa eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Beşiktaş Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Akpınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, isim vermeden Bahçeli’nin aidat ödemediği için üyeliğinin düşürüldüğünü ima etti. Akpınar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Aidat ödemediği için üyeliği düşenlerin, keza kongre üyesi olmadığı halde kulüp üyeliğinden istifa edildiği beyanları, resmi nikah olmadan boşanma davası açmak ile eşdeğer sayılır.”

Akpınar aynı zamanda yaptığı başka bir paylaşımda Beşiktaş JK tüzüğünün 13. maddesini paylaşarak, sosyal medya yoluyla istifa duyurulmasının geçerli olmadığını, yazılı başvuru yapılması gerektiğini yazdı.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe taraftarlarının 25 Şubat’ta Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” sloganları atmasının ardından, 26 Şubat günü de Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş tribünlerinden aynı tezahüratlar yükseldi. Bunun üzerine MHP lideri Bahçeli kızarak, kulüp başkanlarının uyarılmasını ve gerekirse maçların seyircisiz oynanmasını istedi. Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden de istifa ettiğini duyurdu.