Bakan açıkladı: Yeni asgari ücret belli oldu

Bakan açıkladı: Yeni asgari ücret belli oldu
Yayınlama: 27.12.2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ” 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz” dedi. 

Asgari ücret 2024’ün tespiti için Beştepe’de yapılan üçüncü toplantı sona erdi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. 

Işıkhan, “700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Temmuz ayına göre artış yüzde 49, ocak ayına göre yüzde 100 oldu. Yeni miktarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz” dedi. 

ATALAY: TALEBİMİZ 18 BİN LİRAYDI

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı konuşmada, “27 gündür süren bir süreç. Biz Türk-İş olarak bugüne kadar resmi bir rakam söylemedik. İki saat önce ifade ettik. Talebimiz 18 bin liraydı ve yılda iki kere müzakerenin yapılmasıydı. Fiyat artışları ortada. Ama anlaşılan rakam 17 bin lira” diye belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık, ikinci toplantısını ise 18 Aralık’ta gerçekleştirmişti.