Netanyahu: Kürtlere soykırım uygulayan Erdoğan ahlak dersi verecek son kişidir

Netanyahu: Kürtlere soykırım uygulayan Erdoğan ahlak dersi verecek son kişidir
Yayınlama: 27.12.2023

Netanyahu, “Kürtlere soykırım uygulayan ve muhalif gazetecileri hapse atma konusunda rekoru elinde tutan Erdoğan, ahlak dersi verecek son kişidir” dedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kendisine ‘Hitler’ diyerek hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Netanyahu, “Kürtlere soykırım uygulayan ve muhalif gazetecileri hapse atma konusunda rekoru elinde tutan Erdoğan, ahlak dersi verecek son kişidir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’ne katılarak konuşma yaptı. Konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da tepki gösteren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Erdoğan bugün Beştepe’de düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde Netanyahu’yu Adolf Hitler ile karşılaştırmıştı. “Gözlerimizin önünde insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Stadyumlarda İsrail’in Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir?” diyen Erdoğan, “Hitler’den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler’den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitler’i de aratacak. Netanyahu’nun yaptıklarının Hitler’den geri kalır yanı var mı?” demişti.