Başak Demirtaş ve Selahattin Demirtaş 10 çadır bağışladı

Başak Demirtaş ve Selahattin Demirtaş 10 çadır bağışladı
Yayınlama: 22.02.2023

Başak Demirtaş ve Selahattin Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk TV’de yayımladığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ özel yayınında 10 çadır bağışladığını duyurdu.

Maraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin Halk TV’de ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programı başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halk TV ekranlarında depremzedelere destek olmak için “Bir Kira Bir Yuva” dayanışması başlattı. Halk TV ekranlarında canlı yayınlanan programda toplanan bağışlar depremzedelerin barınma sorunu için kullanılacak. Destek olmak isteyenler 444 4 035 nolu numarayı arayarak ya da birkirabiryuva.org üzerinden kira, çadır, konteyner için bağışta bulunabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, programla ilgili olarak; “Kira yardımı talep eden ve durumunu belgelendiren depremzedelere 10’ar bin liralık kira desteği vermeyi hedefliyoruz. Kampanyada bağışta bulunanlar bağışlarını doğrudan depremzedenin hesabına yatırıyor. Biz sadece aracılık yapıyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. Dayanışmamızı büyütelim. Depremzede vatandaşlarımıza kucak açalım” ifadelerini kullandı.

BAŞAK DEMİRTAŞ VE SELAHATTİN DEMİRTAŞ’TAN ÇADIR DESTEĞİ

Başak Demirtaş ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, programa gönderdikleri not ile 10 çadır bağışladıklarını duyurdu.

Demirtaş ailesinin notunda şu ifadeler kullanıldı:

“Herkese bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu günler de geçecek. Bizim halkımıza sözümüz var, ne olursa olsun tüm ezilenler yan yana duracağız, büyük barışı, güçlü demokrasiyi ve aydınlık yarınları mutlaka kazanacağız. Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla halkımıza gönderebildik, 10 çadır da sizin aracılığınızla göndermek İstiyoruz. Lütfen umudunuzu yitirmeyin, korkmayın, bu zorlu mücadelede bir ve beraber olduğumuzu unutmayın. Dayanışma için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.”