Başaran: Komplo tecrit ile sürdürülüyor

Başaran: Komplo tecrit ile sürdürülüyor
Yayınlama: 09.10.2021

Uluslararası komploya ilişkin düzenlenen panelde konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Başaran, 21 yıllık tecridin komplonun devamı olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, 9 Ekim komplosunun yıl dönümüne ilişkin Petrol İş Sendikası Batman Şubesi’nde “Uluslararası komplo” başlıklı panel düzenledi. Panele, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ile HDP Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Ömer Kulpu’nun konuşmacı olarak katıldı.

KOMPLO DEVAM EDİYOR

HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, İngiltere başta olmak üzere tüm emperyalist güçlerin Türkiye ile yaptığı işbirliği ile Öcalan’a dönük komplonun devreye konulduğunu belirterek, komplonun devamı olan tecridin ise 21 yıldır devam ettiğini söyledi. O gün komploda parmağı olanların bugün ağırlaştırılmış tecrit ile Türkiye’nin hukuksuzluğuna ortak olduğunu kaydeden Kulpu, halkın 1999 yılından bu yana komplo ve tecritte karşın büyük bir direniş gösterdiğini söyledi.

ÖCALAN’IN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Komplonun NATO tarafından hayata geçirildiğini ve bu süreçte Türkiye’nin sadece gardiyan görevi yürüttüğünü hatırlatan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ise, Öcalan’ın Ortadoğu için sunduğu çözüm önerilerinin emperyalist güçlerin katliamcı politikalarına ters düştüğü için komplo ve tecridin devreye konulduğunu söyledi. Başaran, “1999 yılından bu yana sadece Öcalan üzerinde değil halklar üzerinde devam eden bir tecrit var. Öcalan’ın çözüm önerilerinin devreye konulması engellenmek isteniyor. Çözüm ve barış istemeyenler tecrit ve komploya sarılmış durumda” dedi.

CPT’NİN TUTUMU

Kürt sorunun çözümünde bahsedenlerin Öcalan’ın rolünü görmezden geldiğini kaydeden Başaran, çözüm isteyenlerin samimi olması gerektiğini ifade etti. CPT’nin tutumunu eleştiren Başaran konuşmasını şöyle sürdü: “Bugüne kadar tecritte karşı attıkları tek somut adım yok. Bunun sebebi ortak olmaları. Eğer ortak olmadıklarını iddia ediyorlarsa somut adım atılsın. Cezaevi’nde kalanların en doğal ve hukuki hakkı olan aile ve avukat görüşlerinin sağlanmasının önü açılsın. Ancak bunu sağlamayan CPT sadece geçerliliği olmayan açıklamalarda bulunuyor. 21 yıldır oyalan bir CPT var. Bu tutumundan derhal vazgeçsin.”

ULUSAL BİRLİK VE ÖCALAN

Öcalan’a dönük saldırıların bir diğer hedefinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Federe Kürdistan Bölgesine dönük işgal planları olduğunu kaydeden Başaran, “KDP’nin iş birliği ile Başur’da operasyon devam ediyor. Ulusal birlik ısrarlarına karşın Türkiye’nin yanında yer alan KDP tarihsel bir yanlışlığı tekrardan yapıyor. Bunun yanında Rojava’ya dönük masada duran ve gerçekleşen saldırılar var. Bunların önüne geçmek, buna karşı mücadele yürütmek Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırmış tecridin kırılması ile olur” ifadelerini kullandı.
Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele verilmesinin hayati bir öneme sahip olduğunu kaydeden Başaran, bunu için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından panel, soru cevap ile son buldu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.