Başaran’dan Batman’da sokak ortasında darp edilen hamile kadına ilişkin soru önergesi

Başaran’dan Batman’da sokak ortasında darp edilen hamile kadına ilişkin soru önergesi
Yayınlama: 16.12.2020

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, geçtiğimiz günlerde kent merkezinde şiddet gören hamile bir kadınla ilgili TBMM’ye soru önergesi sundu.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, geçtiğimiz günlerde kent merkezinde şiddet gören hamile bir kadınla ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına soru önergesi sundu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltilen önerge şöyle; “Batman’da merkez Bahçelievler Mahallesi 1601 sokakta bir kadına şiddet suçu daha işlenmiştir. Yaya olarak sokakta yürüyen Güler G. adındaki hamile kadın, ismi öğrenilemeyen bir erkek tarafından önce sözlü saldırıya uğramıştır. Tepki göstermesi üzerine, sözlü tacizi gerçekleştiren saldırgan tarafından tekme ile itilmiştir. Saldırgan şahıs olay yerinden kaçarken, çevredeki vatandaşlar hamile kadına yardım ederek ambulans çağırmıştır. Hastaneye kaldırılan Güler G. tedavi altına alınmıştır. Bu bağlamda; – Batman’da işlenen kadına şiddet suçunun faili bulunacak mıdır? – İşlenen suçun cezai yaptırımı uygulanacak mıdır? – Kadına şiddet suçuna karşı gerekli yaptırımların uygulanması yönünde Bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır? -İstanbul Sözleşmesi uygulanacak mıdır?”