Batman’da 30 yıllık tutukluya kitlesel karşılama

Batman’da 30 yıllık tutukluya kitlesel karşılama
Yayınlama: 01.12.2023

BATMAN -Cezaevinde 30 yıllık tutsaklık ardından tahliye olan Enver Uçar Batman’da kitlesel bir şekilde karşılanırken, direniş mesajı verdi.

Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden 30 yıllık tutsaklığın ardından tahliye olan Enver Uçar Batman’da kitlesel bir şekilde karşılandı. Siirt’in Misirc (Kurtalan) ilçesine bağlı Ewtawer köyünde1993 yılında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Uçar’a Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. Êlih, Şirnex, Konya, Bandırma, Rize, Semsûr, Şakran, Sêrt cezaevlerinde kaldı. Gözaltı sırasında 40 gün boyunca gördüğü işkence sonrası kırılan burnundan kaynaklı ameliyat olan Uçar, cezaevinde ayrıca astım, bronşit, şeker gibi birçok hastalıklarla mücadele etti.
Uçar’ı kente girişinde kalabalık bir konvoy karşıladı.

KİTLESEL KARŞILAMA

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Amed ve Elîh şubeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP) üyeleri tarafından karşılanan Uçar ardından Bahçelievler Mahallesinde bulunan evine geçti. Burada bekleyenler tarafından, “Bijî berxwedana zîndanan” sloganı, alkış, zılgıt ve havai fişek ile karşılanan Uçar, gelenleri ile tek tek sarılarak hasret giderdi.
İÇERDE DIŞARDA DİRENİŞ

Kitlesel karşılama için teşekkür eden Uçar, “Hepiniz baş göz üstüne geldiniz. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Cezaevlerindeki devam eden bir direniş var. Onlarla birlikte direneceğiz. İçerde dışarda direneceğiz. Kimin üzerine ne düşerse yapmalı” dedi.

Uçar daha sonra eve geçerek gelen ziyaretleri kabul etti.