Batman’da Avukata fiziksel saldırı ve silahlı tehdit

Batman’da Avukata fiziksel saldırı ve silahlı tehdit
Yayınlama: 12.11.2021

Batman Barosu yaptığı yazılı açıklama ile üyelerinden birinin fiziksel saldırı ve silahlı tehdide maruz kaldığını duyurdu.

Batman Barosu, üyeleri olan bir avukatın saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Baro tarafından yapılan açıklamada üyelerinin mesleğini icra ederken haciz mahalinde borçlunun fiziksel saldırısına maruz kaldığı bilgisini paylaşarak “Fiziksel saldırı ile yetinmeyen borçlu, meslektaşımıza silah doğrultarak tehditler savurmuş ve hakarette bulunmuştur” denildi.

‘SALDIRILAR HUKUK DARBEDİR’

Avukatların hukuki sorunları çözen bir meslek grubu dahil olduğuna değinilen açıklamada, “Avukatlar asla sorunların sebebi değildirler. Avukatların temsil görevlerinin icrasının engellenmesi, adaletin engellenmesidir. Avukatların temsil görevlerini yerine getirdiği esnada darp edilmesi, hakaret ve tehditlere maruz kalması, esasen hukuk sistemine vurulan bir darbedir.

Tekrar belirtmek gerekirse meslektaşımıza yapılan fiziksel saldırı, silahla tehdit ve hakaret kabul edilebilir değildir. Batman Barosu, kimden gelirse gelsin avukatlara yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlara karşı mücadelesinde kararlı olacaktır.

Saldırıyı kınıyor ve en güçlü şekilde lanetliyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, faillerin hak ettikleri en büyük cezayı almalar için sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.