Batman’da binler Newroz halayında: Öcalan’a özgürlük Newroz’u

Batman’da binler Newroz halayında: Öcalan’a özgürlük Newroz’u
Yayınlama: 13.03.2024

Batman’da Newroz ateşi binlerin katılımı ve sloganlar eşliğinde yakılırken, burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Biz 2024 Newroz’unu Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt halkının özgürlüğü için kutlayacağız” dedi.

Batman’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile  Keskin Bayındır’ın katıldığı Newroz programını binlerin katılımı ile coşkulu bir şekilde geçti.  Kentin Korik Mahallesi’nde bulunan taziye evi önünde bir araya gelen binler buradan mahalleye yaklaşık 1 kilometrelik yolu yürüdüler. Yol boyunca kitle hep bir ağızdan, “Bijî serok Apo”, “Bê serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî”, “Gençlik Aponun fedaisidir”, “ Kayyımlar gidecek halklar gelecek”, “Direne direne kazanacağız” ve “PKK halktır halk burada” sloganları eşliğinde yürüdü.  Yürüyüş boyunca coşku katlanarak artarken, kitle bu sefer hep bir ağızdan “Çerxa şoreşê” marşı okudu.

Gençlerin yoğunlukta olduğu Newroz’da mahalle meydanına gelindiğinde burada bekleyen kitle “Bijî serok Apo” sloganları eşliğinde kitleyi karşıladı. Ardından lastikler ateşe verilirken Êlih’in bu seneki ilk Newroz ateşi yakıldı. Newroz ateşi etrafından halaya duran kitle, alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde ateşin üstünden atladı.

‘ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK NEWROZ’U’

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Newroz coşkusunun alanlara sığmadığını belirterek, “15 Mart günü Karakoçan Dep’te Newroz ateşini yakacağız. 2024 Newroz’un ateşini Mazlum Doğan’ın doğduğu topraklarda kutlayacağız. Biz 2024 Newroz’unu Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt halkının özgürlüğü için kutlayacağız. Newroz’dan 31 Mart seçimlerine kadar her yerde Kürt halkına ayağa kalkın, gün Kürtlerin günüdür, gün Kürtlerin özgürlük günüdür, gün Kürtlerin başarı günüdür diyoruz. Newroz tüm Kürt halkına kutlu olsun” dedi. 

BİNLER NEWROZ ATEŞİ ETRAFINDA BİRLEŞTİ

Bayındır, “Değerli annelerimiz, az önce önümüzden sloganlarla yürüyen gençlerimiz ve değerli halkımız hepinizi saygıyla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz. Biz bu akşam burada Newroz’un harlı ateşiyle Kurdistan’ın Batman kentinde başlayacağız. Bu kıvılcım bütün sokak ve köylerde yayıldı ve milyonlarca Kürt halkı Newroz ateşinin etrafında el ele, omuz omuza mücadele verdi. Kürt halkı varlığı için, kenti için yaktıkları bu ateşin harı yaklaşık 50 yıldır devam ediyor. Bu sene de Newroz’u büyük bir coşkuyla halkımızla birlikte kutlayacağız” şeklinde konuştu. (MA)