Batman’da ‘darbe’ Protestosu

Milletvekilleri Feleknas Uca ve Necdet İpekyüz’ün katıldığı açıklamada “halk iradesinin değiştirilemeyeceği” mesajı verildi.

Batman’da ‘darbe’ Protestosu
Yayınlama: 05.06.2020

Milletvekillerin tutuklanması ve vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin HDP Batman il binası önünde basın açıklaması yapıldı.

HDP il binasını ablukaya kalan polisler, önce açıklamaya izin vermedi, ardında yapılan görüşmeler sonucu 6 kişinin katıldığı açıklama yapıldı.

 Milletvekilleri Feleknas Uca ve Necdet İpekyüz’ün katıldığı açıklamada “halk iradesinin değiştirilemeyeceği” mesajı verildi. Açıklamada konuşan Uca, Güven ve Farisoğulları’nın tutuklanmasına tepki göstererek,  “Bu sistem ile FETÖ’ye karşı mücadele ettiğinizi söylüyorsunuz. Bu yalandır. Siz onların yolundan gidiyorsunuz. Siz bizi irademizden koparmak istiyorsunuz. Siz bizi ne kadar tutuklarsanız biz daha fazla mücadele edeceğiz. Bu zihniyetin hesabını vereceksiniz. Leyla Güven ve Musa Farisoğulları bu halkın iradesidir. Onların yanındayız” dedi. Basın mensuplarının yan tarafında bulunan kadın polislerin konuşması sırasında gülmesine tepki gösteren Uca, “Siz burada gülmeyin, siz kendinize gülün” dedi.HDP’li vekil İpekyüz ise halkın bu kararları alanlara cevabını verdiğini, vermeye devam edeceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.