Batman’da kayıp yakınları 1995’te gözaltında kaybedilen Er’in akıbetini sordu

Batman’da kayıp yakınları 1995’te gözaltında kaybedilen Er’in akıbetini sordu
Yayınlama: 13.08.2022

Kayıp yakınları, İHD Batman Şubesi öncülüğünde 541’inci kez Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

Bu haftaki açıklamayı İHD Batman Şubesi yöneticilerinden avukat Mehmet Akif Akın gerçekleştirdi. Akın, 15 Ağustos 1995 tarihinde Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde askerler tarafından gözaltına alınan Hacı Ahmet Er’in hikayesini anlattı.

27 YILDIR HABER ALINAMADI

Hacı Ahmet Er’in Kurudere köyünde ikamet ettiğini dile getiren Akın, “15 Ağustos 1995 tarihinde köyde operasyon başlatan askerler ile PKK militanları arasında çatışma çıktı. Operasyonu yöneten askeri komutan, köylülerin köyü bir önce boşaltmalarını, aksi takdirde askerlere ‘vur’ emri vereceğini söyleyerek tehdit etti. Bir süre sonra da köy askerlerin baskınına uğradı. Hacı Ahmet Er’in oğlu Adnan, ev eşyalarını taşımak için komşu köy Kavşak’a (Blêcan) katır bulmak için gitti. Adnan’ın gittiği sırada, iki köy arasında silah sesleri duyuldu. Hacı Ahmet Er ve kardeşi Hacı Mirap Er, Adnan’ın peşinden Kavşak köyüne gitti. Operasyona çıkan askerler, Ahmet Er’in kardeşlerini gözaltına aldı ve Işıklı (Serêsêvê) köyü karakoluna götürdü. Olaydan bir kaç gün sonra ağır işkencelere maruz kalan Hacı Mirap Er, köyü terk etmesi şartıyla askerler tarafından serbest bırakıldı. Aile Hacı Mirap Er ile birlikte gözaltına alınan kardeşi Hacı Ahmet Er’in de serbest bırakılacağını düşündü. Ancak Hacı Ahmet Er’den bir daha haber alınamadı” diye konuştu.  

Ailelerin tüm girişimlerine rağmen Ahmet Er’in akıbetine ilişkin bilgi alamadıklarını ifade eden Akın, Hacı Ahmet Er’in 27 yıldır kayıp olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.