Batman’da koronavirüs tehlikesine rağmen su kesintileri yaşandı

Batman’da koronavirüs tehlikesine rağmen su kesintileri yaşandı
Yayınlama: 14.04.2020

Koronavirüs tehdidi her geçen gün artarak devam ederken, Batman’da 2 gündür yaşanan su kesintisi nedeniyle virüsle mücadelede gerekli hijyen koşullarının sağlanması engelleniyor.

Türkiye’de tüm illerde yayılan koronavirüs salgınına yakalananların sayıları artarken ve uzmanlar virüsten korunmanın en etkili yolu olarak gerekli hijyen koşullarına işaret ederken,  Batman Belediyesi 2 gündür yaptığı su kesintileriyle kent halkının gerekli hijyen koşullarının sağlamasına engel oluyor. Tepki çeken su kesintileri, bazı mahallelere aralıklarla uygulanıyor. Seyitler, Çamlıtepe, Gap Mahallesi başta olmak üzere yapılan su kesintilerine ilişkin belediye yetkilileri herhangi bir açıklama yapmazken, görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, twitter hesaplarından olaya tepki gösterdi.

Korkmaz ve Demir, “İki gündür Batman’ın bir çok mahallesinde sular akmıyor… Halk belediyeciliğinde sular bağlanıncaya kadar arızanın başında dururduk. Koronaya karşı mücadele ettiğini iddia edenler su sorununu hemen çözmemeleri manidar değil mi?” diyerek tepki gösterdi.  

Kentte özellikle su deposu olmayan binalarda mağduriyet ise artmış durumda.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.