Batman’da Leyla Güven’in tutuklanamasına tepki: ‘Buzdan saraylar hakikatin güneşini gördüğü anda eriyecek’

Batman’da Leyla Güven’in tutuklanamasına tepki: ‘Buzdan saraylar hakikatin güneşini gördüğü anda eriyecek’
Yayınlama: 22.12.2020

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in tutuklaması Batman’da gerçekleşen Basın açıklamasıyla protesto edildi.

Batman’da TJA, HDP Kadın Meclisi ve HDP İl Örgütü tarafından İl binası önünde yapılmak istenen açıklama polis engelline takılırken, uzun uğraşlar sonucu açıklama yapıldı. Aralarında HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA aktivistleri ve parti yöneticilerinin bulunduğu kitlenin bina önünde yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellenmek istendi. Bina girişine barikat kuran polis, kitlenin dışarıya çıkmasına izin vermeyeceğini belirtirken elinde Leyla Güven’in posterini taşıyan kitle ile polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Polisin engelleme girişimlerine karşın “Leyla Güven onurumuzdur”, “Jin jiyan azadî”, “Bîjî berxwedana zîndanan” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı atılırken, alkışlar eşliğinde zılgıt çekildi. 2 saate yakın bir süre kitle ile polis arasında ki bu durum devam ederken kitlenin direnişi sonuç verdi ve açıklama bina önünde yapıldı. Burada yapılan açıklamada kitle Leyla Güven’in posterini taşırken, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran bir konuşma yaptı.


YARGI SOPASI


Kadınların göçünden korkan iktidarın kadınları hedef aldığını kaydeden Başaran, Leyla Güven’in iktidarın ortaya koyduğu bir tiyatro sonucu tutuklandığını söyledi. Hukukun askıya alındığını belirten Başaran, “Bu ülkede yargı saray yargısıdır. Yargı AKP-MHP iktidarın yargısıdır. Her gün partimize bir kumpas davası hazırlanıyor. En son Leyla Güven bir kumpas davası ile 22 yıl ceza aldı. Ve dün gece konservari bir şekilde gözaltına alınıp tutuklandı. Güven yoldaşımız bu topraklara barış gelsin diye bedenini ölüme yatırmış bir insan. Bütün saldırılara rağmen demokratik mücadeleden geri atmamış biridir. Yargı sopasına karşı geri adım atacak bir arkadaşımız değil” diye konuştu


‘BUZDAN SARAYLAR HAKİKATİN GÜNEŞİNİ GÖRDÜĞÜ ANDA ERİYECEK’
En büyük muhalefet göçünün kadın olduğunu dile getiren Başaran, kadanaların güçlü olduğu yerde iktidarının yıkılma korkusu yaşadığını söyledi. Tarih boyunca mücadele edenlerin 4 duvar ile korkutulmaya çalışıldığını kaydeden Başaran, “Bu topluma verebileceğiniz bir cevabınız yok. Kürt siyasetini ortadan kaldıramadığınız çıldırıyorsunuz. Benzeriniz gibi sizde kaybedeceksiniz” diye konuştu.

Basın açıklaması slogan ve alkış ile son buldu.