Batman’da parklar kapatıldı, Bir bina karantinaya alındı

Batman’da parklar kapatıldı, Bir bina karantinaya alındı
Yayınlama: 12.04.2020

Batman Valiliği, kentin en işlek caddelerinde giriş ve çıkışlar kontrol altına alındığını, parkların ise kapatıldığını duyurdu.

Batman Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında yeni alınan kararları açıkladı. Kentteki tüm parkların kapatıldığını duyuran Valilik, kentin en işlek caddelerindeki yaya trafiğinin kontrol altına alınması kararı aldı.

Alınan kararlara göre; kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi tarafından tüm çocuk oyun alanlarını kapatılması, kolluk kuvetleri ile Zabıta ekiplerine destek vermesi amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden 150, Batman Üniversitesinden 50 güvenlik görevlisinin İl Emniyet Müdürlüğü emrine verilmesine ve mesire, piknik alanları ile dere ve çay kenarının ise jandarma tarafından denetlenmesine kararı verildi.

Öte yandan kentin en işlek yaya trafiğinin oluşturduğu Diyarbakır Caddesi’nde yaya trafiğini kontrol edilmesi amacıyla ve ara girişlerin kapatılmasına ve girişlerde ateş ölçümleri yapılması ile Gülistan Caddesi’nin giriş ve çıkışlarını tek yöne alınmasına karar verildi. Ulu Cami Sokağı, Elma Sokağı, Alo Tavşo ve Karşıyaka Tabla başı bölgelerinin Batman Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından bantlarla veya bariyerlerle giriş çıkışların Belediye Zabıta ekipleri tarafından, Esnaf sayısının 2 katı olacak şekilde, giriş çıkışların yapılmasına ve giriş çıkışların tek noktadan yapılması kararlaştırıldı.

Valilik, Batman merkez Bahçelievler Mahallesi’nde 1611sokak No: 5 binasının 14 gün boyunca da karantinaya alındığını duyurdu. Öte yandan Kozluk Kaymakamlığı’nın yaptığı duyuruya göre ise Tepecik Mahallesi 2009 Sokak No 46 adresinde bulunan tek katlı bina ile Konaklı Köyü’nün (Qeynter) de karantinaya alındığını aktardı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.