Sancar: İçişleri Bakanı görevden alınmalı

Sancar: İçişleri Bakanı görevden alınmalı
Yayınlama: 12.04.2020

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, koronavirüsle salgınıyla mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek, “İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Hatasının sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir. İstifa etmiyorsa, mutlaka görevden alınmalıdır” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin video konferans yoluyla gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ile koronavirüs salgını ve güncel gelişmelere ilişkin sosyal medya üzerinden canlı olarak açıklamalarda bulundu.

İktidarın salgınla ilgili insanı ve toplumu esas alan bir politika geliştirmediğini söyleyen Sancar, alınan sokağa çıkma yasağı kararında iktidarın bütün bu politikalarını açığa çıkarttığını söyledi. Sancar, “Bir defa sokağa çıkma yasağı uygulanmadan 2 saat önce ilan etti. İnsanların sokağa döküleceği tahmin edilebilirdi ancak edilmedi. Yüz binlerce insan zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıktı. Oysa bu salgınla mücadelenin en önemli yöntemi sosyal mesafe ve izolasyon. Sokağa çıkma yasağının amacı da sosyal mesafe ve izolasyonu daha güçlü uygulamaktır” dedi.

‘BELKİ DE YÜZBİNLERCE İNSAN VÜRÜSÜ KAPTI’

Sancar, alınan ani sokağa çıkma yasağıyla birlikte belki de yüzbinlerce insanın virüs kaptığını belirterek, “İktidar bunun sorumluluğunu o insanlara yüklemeye çalıştı. İktidarın yazarları halkı suçladı. Hatta halkı aşağıladı, halka hakaret etti. Oysa burada tek sorunlu vardır, o da iktidardır. Çünkü bütün tedbirleri en ince ayrıntısına kadar hesaplayıp uygulamak zorunda olan iktidarın kendisidir. Bir defa şunu vurgulayalım. Sosyal izolasyon, bilim çevrelerinin, uzmanların ve uzman kuruluşlarının önerileri dikkate alınmalıdır. Ancak bunlar yapılırken, hukukun gereklerine uyulmalıdır” diye belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.