Batman’da polis baskınına tepki

Batman’da polis baskınına tepki
Yayınlama: 11.06.2020

HDP Beşiri İlçe Örgütü’ne yapılan baskına tepki gösteren HDP’li Vekil Mehmet Rüştü Tiryaki, “HDP’ye her baktığında onların iktidarın sonunu getirebileceklerini görüyorlar. HDP’nin de bunu başarabileceğini biliyorlar. Bu saldırgan tavır bu nedenledir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Beşiri İlçe Örgütü, akşam saatlerinde Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince basıldı. Baskının akşam üzeri 16.30’da bir ihbar üzerine yapıldığı öğrenilirken, binada eşbaşkanlar ve avukatlar eşliğinde yapılan polis araması ardından Beşiri İlçe Eşbaşkanı Hasan Şakar ve Şefika Çetin gözaltına alındı. Gözaltına alınan ilçe eş başkanlarının ardından ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP il ve ilçe yönetiminin yanı sıra kayyım ile görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz katılırken açıklamayı ise Tiryaki yaptı.

‘SALDIRGAN TAVIR BU NEDENLEDİR’

HDP’ye dönük sürek avının devam ettiğini vurgulayan Tiryaki, geçtiğimiz günlerde Batman HDP il binasına yapılan baskın gerekçesinin aynısını Beşiri ilçesine de uygulandığını ifade etti. Parti binalarında bulunan posterlere el konulduğunu ifade eden Tiryaki, siyasi partilerin bu kadar kolay basılamayacağını belirtti. Anayasa’da siyasi partilerin demokrasinin bir garantisi olduğunu vurgulayan Tiryaki, “AKP ve onun emrindekilerin ise demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partiler için bir kaygısı yok. Çünkü AKP, HDP’ye her baktığında onların iktidarın sonunu getirebileceklerini görüyorlar. HDP’nin de bunu başarabileceğini biliyorlar. Bu saldırgan tavır bu nedenledir. İstedikleri zaman HDP il ve ilçe binalarına gelip ziyaret edebilirler. HDP’nin tüm çalışmaları kamuoyunun gözü önünde gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerdir. Yaptığımız tüm çalışmaların da görülmesini istiyoruz. Bizi kriminalize edeceklerini sanıyorlar ise yanılıyorlar” dedi.

‘MUTLAKA BİZ KAZANACAĞIZ’

Batman Valiliği açıklamasında HDP il eş başkanları için “sözde” ifadesini kullanıldığını hatırlatan Tiryaki, “Eş başkanlarımıza sözde diyen sözde vali sözde kayyım eş başkanlık sistemimizi hedef almış. Ama sözde vali eş başkan sıfatı ile eş başkanlarımızı gözaltına aldırıyor. Kimsenin şüphesi olmasın arkadaşlarımız serbest kalacak ve çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edilecektir. HDP korkulu rüyaları olmaya devam edecek. Mutlaka biz kazanacağız” diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.