BATMAN’DA 3 GÜNDE 101 VAKA!

BATMAN’DA 3 GÜNDE 101 VAKA!
Yayınlama: 11.06.2020

Yeni normalleşme kararları bir bir açıklanırken, duruma ayak uyduramayan Batman’da ise tablo gün geçtikçe kötüleşiyor. Son üç günde yapılan testlerde 101 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandeminin başlangıç sürecinde yüksek vaka sayısıyla dikkati çeken İstanbul, Ankara ve İzmir’de vaka sayısında düşüş, Diyarbakır ve Bölge ilerinde ise yükselişe geçtiğini açıkladı.

398 TEST 101 POZİTİF VAKA!

Türkiye genelinde her geçen gün vaka sayısı düşerken, Batman’daki dalgalanma durulmuyor. Maske kullanımının yarı yarıya düştü ilimizde, vakalarda da ciddi bir artış yaşandı. Konu hakkında edindiğimiz son bilgilere göre, son üç günde Batman’da 398 Covid-19 testi yapıldı, testler sonucunda 101 kişi de vaka pozitif olarak tespit edildi. Bu hızlı artış bölge illerinde de devam ederken, önceki gün açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya dikkat çekerek, bu bölgelerde yüksek vaka artışının olduğunu belirtmişti. Bu hızlı çıkışın ardından Batman’daki toplam vaka sayısı 800’ü geçerken, iyileşen hasta sayısının da 700’lere dayandı.


POLİKLİNİK SAYISI YENİDEN İKİ OLDU

Yaklaşık 10 gün önce Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde bire düşürülen Covıd-19 polikliniği, dün itibariyle yenide ikiye çıkarıldı. Uzmanlar tarafından bile beklenmeyen bu hızlı yükselişin önüne geçmek için, yetkililer sık sık maske ve mesafe kuralının önemine değinirken, özellikle maske kuralına uymayanlara cezai işlemin yapılacağı öğrenildi.

DİYARBAKIR’DA DA TABLO VAHİM!

Normalleşme ile vaka sayısında yaşanan hızlı artışın dikkat çektiği Diyarbakır’da normalleşme sonrası yaklaşık 24 bin kişi karantinaya alındı.

Diyarbakır’da vaka sayısındaki yükselişi ve bunun nedenlerini Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya değerlendirdi. Yerlikaya, pandeminin başlangıç sürecinde Diyarbakır’da vaka sayısının düşük olduğuna işaret ederek, normalleşmenin başlatıldığı 1 Haziran’dan sonra yükselişe geçtiğine dile getirdi. Diyarbakır’da normalleşme sonrası bin 500’ye yükseldiğini dile belirterek, “Son bir haftada yaşanan hızlı artışla birlikte 900 olan vaka şimdilerde bin 500’e yaklaşmış durumda. Diyarbakır, Bölge’de vaka sayısının en çok olduğu il olmuş durumda. Çok endişeliyiz. Alarm zilleri çalıyor şu anda. Birinci dalganın pikleri ile karşı karşıyayız. Bölge kentlerinde vaka artışı var, ancak Diyarbakır bu artış da önde gidiyor. Bu durum kaygı vericidir, endişeliyiz” diye konuştu.  (MA/BHA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.