Batman’da tehlike saçan bina yıkılmıyor!

Batman’da tehlike saçan bina yıkılmıyor!
Yayınlama: 31.08.2023

BATMAN– Batman Belediyesi’nin karşısında bulunan ve ağır hasarlı raporu verilen bina çevresinde herhangi bir önlem alınmazken, birçok yurttaş tehlikeden haberi olmadan önünden geçiyor. 

Maraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden Batman da etkilendi. Deprem sonrasında ağır ve orta hasar raporu verilen binalar yıkılmazken, önlem de alınmıyor. Yıkımı gerçekleştirilmeyen binalardan biri de Batman Belediyesi karşısında ve otobüs durağına bitişik bulunuyor. Ağır hasarlı olan bina bitişiğinde bulunan otobüs durağı, gelen tepkiler üzerine kaldırılırken, bina çevresinde güvenlik önlemi alınmış değil. Bina girişine “Bina ağır hasarlı olduğu için girilemez” tabelası ile valilik kararı asılırken, 6 katlı binanın önünde gün boyunca çocuk, genç, kadın, yaşlı yüzlerce kişi geçiyor. 

BİNA TESPİTİ YAPILDI ANCAK YIKILMADI

Yıkılmayan ve etrafında güvenlik çemberi olmayan binaya asılan valilik kararında şu ifadeler yer aldı: “06.02. 2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti sonrası ilimizde yapılan hasar tespiti çalışmalarında can ve çevre güvenliği büyük risk görülen ve ‘Ağır hasarlı yapı’ statüsünde olan binalarla ilgili Meydan Mahallesi Atatürk Caddesi bina no:19, 19A, 19B ikamet eden ev sahiplerine ulaşılmadığından kaynaklı kapısına asılmak suretiyle tebliğ edilmiştir.”  

BİLMEDEN ÖNÜNDEN GEÇİYORLAR

Birçok yurttaş alınmayan önlemler ve sadece bina girişinde bulunan yazıyı görmediği için hasarlı binanın önünden geçiyor, otobüs bekliyor.