Batman’da ‘Yerinden Edilenler’ Proje Başvuruları Başladı

Batman’da ‘Yerinden Edilenler’ Proje Başvuruları Başladı
Yayınlama: 18.06.2020

Batman’da sinema ve belgesel video projesi baştan BART, ‘Yerinden edilenler’ temasıyla açtığı atölyede zorunlu göçe ve ‘toplumsal yaraya’ dikkat çekecek.

Batman Kültür ve Sanat Derneği (BART), “Yerinden edilenler” temasıyla sinema ve belgesel video proje geliştirme ve yapım atölyesi için başvurular almaya başladı. 25 Haziran’a kadar başvuruları kabul edilecek atölye 3 ay sürecek. Atölye eğitimleri, Can Candan, Berke Baş, Necati Sönmez ile Doç. Dr. Yusuf Arslan tarafından online olarak ders verecek. Atölye çalışmasıyla toplumsal farkındalığa dikkat çekilerek, çözüm yolları aranacak. 

Ekipman Desteği Sağlanacak

BART Yönetim Kurulu Üyesi Barış Eviz, çevre illerden de katılımı kabul ettiklerini belirterek, kayıtların www.batmanart.net adresi üzerinden aldıklarını ifade etti. Eviz, atölye bünyesinde yerinden yurdundan göç ettirilenler ile ilgili yapılmış önceki belgesel çalışmaları üzerine okumaların yanı sıra seminerlerin de verileceğini dile getirdi. Atölye çalışmasıyla ortaya çıkacak eserlerin daha nitelikli olmasının amaçlandığını aktaran Eviz, katılımcılara ekipman desteği sunacaklarını söyledi.

‘Amaç sadece belgesel değil’

Eviz, kent ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerinde baraj, güvenlik, köy yakma ve uluslararası savaş nedeniyle göç eden çok sayıda insan olduğu için “Yerinden edilenler” temasını işlediklerini vurguladı. Amaçlarının sadece bir belgesel çektirmek olmadığını anlatan Eviz, “Toplumsal farkındalığın yanı sıra kanayan yaralara nasıl çözüm üretebiliriz sorusunu da sorgulayacağız” diye konuştu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.