Batman’da Yeşil Sol Parti coşkusu

Batman’da Yeşil Sol Parti coşkusu
Yayınlama: 03.04.2023


Batman’da seçim startı görkemli büro açılışı ile başladı

Yeşil Sol Parti Batman’da seçim startını görkemli bir büro açılışı ile gerçekleştirirken, buraya katılanlar hep bir ağızdan “Harun Elbak onurumuzdur” sloganı attı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Batman İl Örgütü seçim startını görkemli bir seçim bürosu açılışı ile gerçekleştirildi. Cudi Mahallesinde gerçekleşen açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman Milletvekilli Feleknas Uca, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP, Yeşil Sol Parti İl Örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. “Bijî serok Apo”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Harun Elbak onurumuzdur”, “Jin jiyan azadî”, ve “Direne direne kazanacağız” sloganları ile başlayan büro açılışı halaylar ile devam etti. Her geçen dakika katılığım artığı büro açılışında coşku hiç dinmezken ilk olarak Yeşil Sol Parti Batman Eş Sözcüsü Sedef Özdemir konuştu. Özdemir, iktidarın kirli politikalarına karşın mücadeleyi büyütme çağrısında bulunarak Batman halkının 5-0 ile AKP-MHP iktidarının göndereceğini söyledi.


SIWAR HATIN PEYA BIÇIN’

Daha sonra konuşan HDP Êlih Milletvekilli Feleknas Uca, seçim bürosu açılışını miting alanına dönüştüren Cudi Mahallesi sakinlerine teşekkür etti. Êlih’ın Kürt halkının direniş tarihinde büyük bir yer tutuğunu kaydeden Uca, onurlu Êlih halkının hiçbir zaman geri adım atmadığını ve sürekli rol ve misyonunu oynadığını söyledi. Seçim bürosu açılışındaki yoğun kalabalığın özgürlük talebindeki ısrarın bir göstergesi olduğunu dile getiren, “Büyük bedeler vererek bizim bugüne gelmemize vesile olanlara selam olsun. Hedeflerinin kentten 5 milletvekilli çıkarmak olduğunu belirten Uca, “Secim sonunda onlara ‘Siwar hatin peya çûn’ diyeceğiz. Bu seçim varlık yokluk seçimidir. Bu seçim çok önemli bir seçim. Hainlere, tecritlere dur diyeceğiz” diye konuştu

Uca’nın konuşmasının ardından büro açılışı büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Daha sonra Koma Rîtmên Azad’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde buraya gelenler halaya durdu. Program 5 Nisan günü HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımı ile kent merkezinde açılışı gerçekleştirilecek olan seçim bürosuna katılım çağrısı ile son buldu.