Batman’dan gözaltılara tepki: Kadınlar dikatöryal iktidara rağmen kazanacak

Batman’dan gözaltılara tepki: Kadınlar dikatöryal iktidara rağmen kazanacak
Yayınlama: 22.05.2020

Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonu birçok Batman’da protesto edildi. 

HDP Batman Kadın Meclisi, TJA’ya ve Rosa Kadın Derneği’ne yapılan baskınları protesto etmek amacıyla HDP İl binası önünde bir araya geldi. HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, Necdet İpkyüz’ün yanısıra ve HDP’li ve TJA’lı kadınlar da açıklamaya katıldı.  

 

https://www.instagram.com/tv/CAfdrFSjm31/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Batman Açıklama

Açıklama için polisle yapılan görüşmelerde ilk önce açıklamaya izin verilmeyeceği belirtilirken ardından milletvekilleri duruma tepki göstererek açıklamanın engelline valilik kararı gösterildi. Milletvekilleri tüm Kürt kentlerinden valilik yasakları olduğunu buna rağmen Diyarbakır’da açıklamanın yapılabildiğini ve valilinin hem kayyım olduğu hem de vali olduğu hatırlatarak duruma tepkilerini gösterdi. Yapılan tartışmaların ardından üç milletvekili ve 5 Kadın Meclisi üyesi partilinin katılına izin verilirken açıklamaya katılamayan kadınlar desteklerini parti binasındaki balkona çıkarak verdi.

Açıklama Başaran konuştu, Her iktidarın ilk olarak kadınları hedef aldığını hatırlatılatan Başaran, “İktidara şu mesajı vermek istiyorum. Her gelen iktidar ilk önce kadınlara saldırdı. İlk önce kadınların örgütlülüğünü dağıtmaya çalıştılar. Ama kadınlar alanlardan yerel yönetime kadar mücadelesini sürdürdü. Kadınlar yek ses gözlatına alınan kadınların yanındır. Ne etrafımızı saran polisler ne de iktidar bizi engellemeyecek. Kadınlar dikatöryal iktidara rağmen kazanacak” diye konuştu. Baraşan’ın konuşmasının ardından kadınlar gözaltıları alkışlar ile protesto etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.