Batman’dan gözaltılara tepki

Batman’dan gözaltılara tepki
Yayınlama: 06.04.2021

Batman’da da TJA ve HDP Kadın Meclisi tarafından açıklama yapıldı.

HDP il binası önünde yapılan açıklamada, “Kadın mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz”, “Susmak yok direnişin kendisiyiz” ve “Biz kadınlar her yerdeyiz” yazılı dövizler taşındı.

Açıklamaya, HDP Batman il eş başkanı Fatma Ablay, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Kozluk ilçesi ile Bekirhan Belde belediyelerinin eşbaşkankarı ve TJA aktivistleri katıldı.

Zılgıt, alkış ve “Jin Jiyan azadi” sloganı ile başlayan açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Fatma Ablay, kadınların hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını belirterek, kadın düşmanlığını her alanda sürdüren AKP ve MHP zihniyetinin kadın kırımını sürek avına dönüştürerek, kadın kazanımlarına karşı cadı avı başlatıldığını söyledi. Toplumun her alanına sirayet eden toplumsal düşmanlık anlayışın önce tecrit sonra kadına dönük saldırılarla devam ettiği, kadınlardan da bunlara boyun eğilmesinin istendiğini kaydeden Ablay, “Biz de diyoruz ki  boyun eğmedik  eğmeyeceğiz. Her saldırı ve baskıyı mücadeleyle direnişle karşılayacak ve diyoruz ki vardık varız ve var olacağız. Rosa Kadın Derneği kadın haklarını savunan, şiddet ve tecavüzle mücadele eden kadının öz gücüyle yaratılan bir kurum ve kazanımdır” diye konuştu.

Her kadın alanı ve kazanımının kadınlar için birer mücadele ve direniş alanı olduğunu söyleyen Ablay, şöyle dedi: “Bu alanlarımızı terk etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni nasıl ki sokaklarda savunuyor ve yaşatmaya çalışıyorsak, kadın kazanımlarımızı da sokaklarda mücadelemizin her alanında savunmaya devam edeceğiz. Kaybeden eril egemen zihniyet ve onun iktidarları olacaktır. Alanlardan sesleniyoruz gözaltına alınan kadın arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Hiç bir güç ve baskı bizi haklı mücadelemizden alıkoyamayacaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.