Halkların Demokratik partisi Batman il örgütü yaptığı basın açıklamasıyla yapılan kayyım atamalarına tepki gösterdi.

HDP Batman il örgütü, Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova Belde belediyesine yapılan kayyım atamalarına tepki gösterdi.

HDP Batman il binasında gerçekleşen basın açıklamasına Batman Merkez ilçe eş başkanları Gurbet Doğan, Azad Esin ve il yöneticileri katıldı.

Açıklama methini okuyan Gurbet Doğan: “Darbe karşıtı nutukların havada uçuştuğu bugünlerde Saray Rejimi, bütün ırkçı, vesayetçi, darbeci ortaklarıyla beraber 5 yıldan beridir sürdürdükleri kayyım gasp rejimini Siirt, Iğdır, Altınova, Baykan ve Kurtalan belediyelerine el koyarak sürdürmüştür. Halk iradesinin gasp edilmesini salgın hastalık, hukuk, kural, kaide dinlemeden devam ettiren bu rejim, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Dünyayı kasıp kavuran Korona salgınında bile belediyeler eliyle yardımları engelleyen, halkın dayanışma duygusunu çökertip çaresiz kılmak isteyen tekçi rejim, bütün engellemelere rağmen halkın yanında yer alan belediyelerimize darbe dönemlerini aşan bir biçimde el koymuştur.
Bu şekilde özellikle Kürt halkının iradesini kıracağını, Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünen Saray vesayetine tarihe bakmayı tavsiye ediyoruz. 12 Eylül Cuntasına boyun eğmeyen, sayısız faili meçhule, hukuksuzluğa, zorbalığa rağmen 1990’ların karanlık gladyosunu tarihe gömen Kürt halkı, 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde işaretini verdiği üzere bu tekçi iktidarın mezar kazıcısıdır.
Son 5 yıl içerisinde 30 milyonu aşkın vatandaşın seçim iradesini ortadan kaldırarak bir Kayyım rejimi inşa eden ve bunu kalıcı hale getirmek isteyen bu iktidar HDP belediyelerinden korkmaktadır. HDP belediyelerinin alternatif yaşam ve yönetim biçimlerine karşı uygulayabilecekleri hiçbir politika ve pratiği olmayan iktidarın kayyım rejimi ranta, israfa, zorbalığa, hukuksuzluğa, çalmaya ve çırpmaya dayalıdır. Saray vesayetinin halkın belediyelerine atadığı memurlar, yanlarına aldıkları çıkar grupları ve çeteler aracılığıyla Kürt kentlerini sömürmenin bedelini er ya da geç adil bir yargı karşısında vereceklerdir.
Kürtlerin iradesinin gasp edilerek kara günler yaşatmak isteyenlerin sonları yakındır. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz.”