HDP’li 5 belediyeye kayyım atandı

HDP’li 5 belediyeye kayyım atandı
Yayınlama: 15.05.2020

İçişleri Bakanlığı salgın sürecinde de kayyım atamasına ara vermedi.

HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyım atandı. Görevden alınan belediye eşbaşkanları gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyım atandı. Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül, Muş’un Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak görevlerinden alınarak, yerlerine kayyum atandı.  Iğdır’a Vali Enver Ünlü, Siirt’e Vali Ali Fuat Atik, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan’a Kaymakam İhsan Emre Aydın, Altınova’ya Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık belediye başkanvekili olarak görevlendirildi.  

Belediye eşbaşkanlarının görevlerinden alınmasından sonra evlerine baskınlar düzenlendi, belediye binaları polis ablukasına alındı. 

 EŞBAŞKANLAR GÖZALTINA ALINDI 

Görevden alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Iğdır Belediye Eşbaşkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak ile Siirt Belediyesi çalışanı Eşref Tekin, haklarında yürütülen soruşturma kapsamında evlerine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.  31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 3’ü büyükşehir 65 belediye kazanan HDP’nin şu ana kadar 45 belediyesine kayyım atandı, 6 belediyesinin seçilmişine KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.