Batman’dan Kayyımlara bir tepki daha

Batman’dan Kayyımlara bir tepki daha
Yayınlama: 16.05.2020

BATMAN – HDP Batman il örgütü ve milletvekilleri, belediyelere kayyım atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP)  Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyım atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin gerçekleştirilen basın açıklamasına HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, Feleknas Uca ve HDP Batman iş Eşbaşkanları Ömer Kulpu, Fatma Ablay ile partililer katıldı.

KAYYUMLARIN YOLSUZLUK SİYASETİ ÇARŞAF ÇARŞAF BELGELENDİ

Basın açıklamasında Konuşan Milletvekili Başaran, Kayyımların rant siyaseti, yolsuzluk siyaseti çarşaf çarşaf belgelendi, kayyımlar içişleri bakanına hediye ettikleri faturalar, yemekler, kadayıflar gibi harcamalar belgelendi, şimdide çıkmışlar halka hizmet edeceğiz diyorlar. Halk kimin kendisine hizmet ettiğini, kimin düşman siyasetini yürüttüğünü iyi biliyor, kimin belediyeleri asimilasyon merkezine dönüştürdüğünü çok iyi biliyor.

DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Başaran: ”Beş yıllık çökertme planıyla Kürt halkına diz çöktürmek istiyorlar, Türkiye barışını yok etmek istiyorlar. Başta kadınlar neden kayyım atamalarının yapıldığını çok iyi biliyorlar kayyımlar en başta kadın kurumlarını kapatıyorlar. Batman kayyımı, en başta kadın kurumunun başına erkek bir müdürü atayarak kadınlar evde katledilsin, kadınlar başvuracak mekanizma bulamasın diye yapılıyor. Ne Kürt halkı ne kadınlar size biat etmeyecek, diz çökmeyecek, başaramayacaksınız”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.