Batmanlı çocuklar kumbarasını, yaşlılar aylığını bağışladı

Batmanlı çocuklar kumbarasını, yaşlılar aylığını bağışladı
Yayınlama: 20.02.2023

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana seferberlik halinde dayanışmaya katılan Batman’da, çocuklar kumbaralarını, yaşlılar ve engelliler aylıklarını bağışlıyor. Kentten deprem bölgesine şimdiye kadar 42 TIR malzeme gönderilirken, 3 bin depremzedenin de barınma sorunu çözüldü. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü ile çok sayıda sivil toplum örgütü (STÖ) ve sendika, depremin hemen ardından harekete geçerek, Antep, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yüzlerce gönüllüyle arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Batman’da yürütülen dayanışma kampanyası kapsamında ise şimdiye kadar 42 TIR ve 2 kamyon erzak depremzedelere ulaştırıldı. 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği dayanışma ile kuru gıda, uyku tulumu, battaniye, mont, bot, kışlık kullanılmamış giysi, içlik, çorap, bere, atkı, eldiven, çok sayıda çocuk bezi, kadın pedi, çocuk maması, elektrikli soba ve el feneri gibi ihtiyaç malzemeleri toplandı. Kent esnafının da katkı sunduğu dayanışma, sokak sokak, mahalle mahalle örülüyor. 

7’DEN 70’E HERKES SEFERBER 

Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ise yardımları Petrol İş Sendikası’nda topluyor. Görev ve iş bölümü yapan bileşenler, kente gelen depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçları karşılıyor. Çocuklar kumbaralarını, yaşlılar yaşlılık aylığını, engelliler ise engelli aylığını depremzedeler için bağışlıyor. Bir esnaf ise, bozuk çamaşır makinelerinin gövdelerinden oluşturduğu sobaları HDP’ye teslim ederek, depremzedelere ulaştırıyor. 

Kentten deprem bölgesine giden yüzlerce gönüllü de çalışmalarda yer alıyor. 

BARINMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ 

Hatay, Diyarbakır, Adıyaman, Maraş, Malatya ve Antep’ten kente gelen 3 bine yakın kişinin barınma ve gıda ihtiyacı karşılandı. HDP İl Örgütü Yöneticisi Mehmet Şirin Öngün, depremin yıkıcı etkisine cevap olmaya çalıştıklarını belirtti. Şimdiye kadar 42 TIR’ın deprem bölgesine gönderildiğini belirten Öngün, içinde ısınma malzemelerinin olduğu 1 TIR’a ise el konulduğunu aktardı. Deprem bölgesi için toplanan yardımların depolardan ihtiyaca göre dağıtıldığını kaydeden Öngün, bunun için bölgedeki kriz merkezi ile iletişim halinde olduklarını dile getirdi. 

HALKIN SEFERBERLİK RUHU

Kent merkezinin yanı sıra dış ilçelerde de yoğun bir seferberlik olduğunun altını çizen Öngün, yardımların il binasına getirilip buradan da TIR’larla deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Kente ulaşan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Öngün, şöyle dedi: “Deprem bölgesine ilk etapta yoğun bir yardım gitti. Ne varsa yükleyip gönderiyorduk. Şimdi ihtiyaç dahilinde koordineli bir şekilde gönderiyoruz. Yardımlar mahalle, köy ve ilçelerde devam ediyor. Halkımızın seferberlik ruhunun ne kadar büyük olduğunu gördük. Çocuklar kumbarasını engelliler ve yaşlılar maaşını bağışladı. Yoğun bir katkı sunan esnaf depremin olduğu günden bu yana katkı sağlıyor. Bir esnafımız bozuk çamaşır makinesini seyyar sobaya dönüştürdü. O sobalar depremzede bölgesine vardı. İnsanlar onun etrafında ısındı. Mutluluk verici bir tutum.” 

Depremin etkisinin büyük olduğunu hatırlatan Öngün, dayanışmanın  büyütülerek, devam ettirilmesi çağrısında bulundu.