Batmanlı Kadınlar: ‘Leyla Güven Halktır’

Batmanlı Kadınlar: ‘Leyla Güven Halktır’
Yayınlama: 06.06.2020

HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP’li Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesine tepkiler sürüyor.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisinin yaptığı basın açıklamasında, vekillerin tutuklanması protesto edildi.

Milletvekilliklerine yönelik karar Batman’da TJA tarafından protesto edildi. HDP Batman il binası önünde bir araya gelen TJA aktivistleri, Güven ve Farisoğulları’nın fotoğraflarının yanı sıra “Darbe var” yazılı dövizler taşıdı. Fiziki mesafe kurallarına uyarak yapılan eylemde TJA aktivisti Gülnur Deli konuştu. AKP Hükümetinin kadın ve Kürt düşmanı politikalarının büyüyerek devam ettiğini söyleyen Deli, baskı ve kaos ile kadın kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığını da belirtti. Darbeci süreçlerin devam ettiğini ifade eden Deli, darbelerin süregelen yönetim şekline dönüştüğünü belirterek Leyla Güven halkın iradesidir, Leyla Güven halktır dedi.

Yapılan açıklama şöyle:

AKP hükümeti kadın ve Kürt düşmanı politikalarını büyüterek devam ettiriyor. Adeta kaos , baskı ve zulümden beslenerek kadın kazanımlarını yok etmeye çalışıyor. içişleri bakanı Süleyman Soylunun kadınları hedef göstermesi bunun bir örneğidir. AKP-MHP faşizmi bir yandan şiddete tacize, tecavüze direnen kadınlara ve kadın derneklerine saldırmaya devam ederken bir yandan da kadın katillerinin , tacizcileri , tecavüzcüleri Salıvermektedir.
Kadın cinayetlerinde erkek şiddetinde cezasızlığın önünü açanlar halkların oylarıyla seçilen milletvekillerinin vekilliğini düşürdü. Kadınların kazanımları alenen yok edilmeye çalışılıyor. Fakat AKP-MHP faşizmi kadın mücadelesi ve iradesi karşısında yok hükmündedir.
AKP hükümeti seçimle elde edemediğini , kazanamadığını baskıyla , zorla darbe ile muhalefetin elinden almaya çalışmaktadır . günlerdir darbe olarak nitelendirdiği olgu aslında halkın iradesidir.
Bu darbe süreci uzun zamandır Türkiye’de devam eden , süregelen ve yönetim şeklini almıştır. Kayyum atamaları da bunun bir örneğidir, keza 4 kasım ve yine 2 mart DEP’li vekillere yapılan yine bu darbe tiyatrosuna bir örnektir. 4 kasım darbesi devamı olarak 2016 yılından beri bir darbe mekaniği özellikle HDP ye karşı uygulanıyor. Bu süre zarfında 148 belediyemize kayyum , 13 milletvekilimizin vekillikleri düşürüldü , aynı zamanda kayyum atanan belediyeler bünyesindeki kadın danışma merkezlerine erkek müdür atanması veya kadın danışma merkezlerinin kapatılması .
Leyla Güven ve Musa Farisoğulları vekilliklerinin düşürülmesi başta kadına ve Kürt halkının iradesine darbedir. Leyla Güven tüm kadınların iradesinin gösterdiği direniş ve mücadele ile tüm kadınların sesi olmuştur. AKP-MHP faşizmi hiçbir zorlu koşulda mücadele etmesine engel olamamıştır. Leyla Güven’e yapılan bu saldırının altında yatan kadın mücadelesine , büyüyen isyanına duyulan büyük bir öfke vardır . Leyla Güven biz kadınların iradesi, ortaya koyduğu direniş ve mücadele duruşu ile kadın özgürlük mücadelesinin temsiliyetidir. AKP-MHP faşist iktidarının kadınlar başta olmak üzere milyonların iradesi seçilmişlerin tutuklanması, kadın katillerinin serbest bırakılması,mezarlıkların tahrip edilmesi,cenazelerin kargo ile gönderilmesine kadar insanlık değerlerini yok sayan tanımayan bu uygulamalarına karşı biliyoruz ki kadınların ve halkların mücadelesi bu faşizan politikalara asla teslim olmayacak boyun eğmeyecektir. Leyla Güven’in de dediği gibi gecenin en karanlık anı gündüze en yakın olan andır. Tüm bu baskılara sindirme politikalarına rağmen bilinmelidir ki kendisine muhalif olan kesimlere yönelik bu faşist blokun devreye koyduğu uygulamalar kendi çöküşlerini yavaşlatmayacak, aksine daha da hızlandıracaktır. Leyla Güven’in kadın yoldaşları olarak bir kez daha belirtiyoruz ki halk ve kadın düşmanı faşizan iktidarlar bilsin ki uyguladığınız tüm baskı, yıldırma politikalarına rağmen gidişinizi durduramayacaksınız.kadınların ve halkların iradesini asla teslim alamayacaksınız. Berxwedan jiyane !

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.