Batmanlı Kadınlar şüpheli kadın ölümlerine dikkat çekti

Batmanlı Kadınlar şüpheli kadın ölümlerine dikkat çekti
Yayınlama: 15.06.2020

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman kadın meclisi ve TJA Aktivistleri, Ağrı’da son 35 günde 6 şüpheli kadın ölümlerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP Batman il binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına HDP Batman İl Eş Başkanı Fatma Ablay, HDP’li kadınlar ve TJA Aktivisleri katıldı.

Açıklamayı HDP Batman Merkez İlçe Yöneticisi Günnur Deli okudu.HDPL li ve TJA’lı kadınların açıklaması şöyle:

Ağrı da son 35 günde intihar edeen kadınların otopsi raporları intihar olduğu yönündedir.Fakat Ceylan Akpolat,Pakize Öztaş, Güzel Koçyiğit,Zana Polat,Kübra Taşdemir ve Hacer Ergül’ün şiddet gördüklerin dair ailelerinin beyanlarına hatta Ceylan Akpolat örneğinde olduğu gibi ölümünden önce şiddet gördüğünden dolayı adli mercilere başvurmuş ve ölümünden sonra ailesinin de kızlarının öldürülmüş olabileceğine dair şikayetlerine rağmen tek bir gözaltı veya tutuklama olmamıştır.

İNSANLAR SORUNLARINI PARTİMİZE VE KADIN KURUMLARINA BİLDİRİYOR

Kürdistanın her yerinde olduğu gibi insanlar bir sorunları olduğunda, desteğe ve yardıma ihtiyaç duyduğunda resmi kurumlara değil partimize belediyelerimize ve bağlı kurumlara ait merkezlere gitmektedir. Özellikle son 5 yıldır partimize dönük saldırılar il ve ilçe yönetimlerimizin sürekli göz altına alınması ve tutuklanması ile kurumların kriminalize edilerek kapatılması,kadınların sorunları ile özel olarak ilgilenen kadın çalışanların hedef alınarak tutuklanması tüm bölgede olduğu gibi Ağrı’da da insanları, özellikle kadınları yaşanan sorunlar karşısında muhattapsız ve çaresiz bırakmaktadır.

KADINLAR İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR

Zaten kadın cinayetlerinde işleyen cezasızlık,erkekler tarafından çoğu cinayete intihar süsü verilerek ortadan kaldırılıyor.Çünkü biliyorlar; intihar denildiğinde detaylı araştırılmıyor ve hemen üzeri kapatılıyor.Öte yandan gerçekten intihar eden kadınlar ise tüm bu sosyal,siyasal,ekonomik ve psikolojik şiddet karşısında muhattap ve çare bulamayınca bu koşulların sonucunda intihara sürükleniyor.

Kadınların basın açıklaması alkış ve zılgıtlarla sona ererken kadınları ablukaya alan polis açıklamayı yapanlar hakkında ‘idari ve cezai’ işlem uygulayacağını bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.