İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işlerine son verdiği işçiler, verilen sözlerin tutulması için Tunç Soyer’in konuşma yaptığı çalıştaya katılarak, eylemlerini sürdürdü. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde (İZBB) taşeron olarak çalışan ve 31 Mayıs’ta işten çıkarılan evde bakım işçileri, işe alınacakları yönünde verilen sözlerin tutulması için günlerdir eylemde. İşçiler, bugün de İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Ege İhracatçılar Birliği tarafından Karabağlar’da düzenlenen Mobilya Çalıştayı’na gitti. İşçiler, çalıştayın açılış konuşmasını yapan İZBB Başkanı Tunç Soyer’i protesto ederek, sözünü tutmasını istedi.

Mobilya Akademi binası önüne giden işçiler, “Taşeron zulmüne son. İşimizi geri istiyoruz” pankartı açtı. İşçiler, sık sık “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz”, “Atılan işçiler geri alınsın” ve “Evde bakım işçisi köle değildir” sloganları attı. 

Soyer’in buradan ayrılması üzerine işçiler de eylemlerine son verdi. İşçiler yarın bir kez daha İZBB önünde oturma eylemine başlayacak.