Berat Albayrak’ın istifası kabul edildi

Berat Albayrak’ın istifası kabul edildi
Yayınlama: 09.11.2020

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının kabul edildiğini duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğine resmi Instagram hesabından duyurmuştu. “At izi it izine karıştı” diyen Albayrak, “Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun. Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim’den ayırmasın. Sonumuzu hayreylesin” ifadelerii kullanmıştı.

İstifanın üzerinden geçen yaklaşık 26 saatin sonunda Saray’a bağlı İletişim Başkanlığı bir açıklama yaparak Albayrak’ın istifasının kabul edildiğini söyledi. 

‘GÖREVDEN AF TALEBİ KABUL EDİLDİ’

“Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Bölgesel ve küresel krizlere ilave olarak Coronavirus salgını sebebiyle, gelişmiş devletlerin dahi ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın gayretleriyle ülkemiz bu kritik süreçte olabilecek en az hasarla yoluna devam etmiş, sayın bakanımızın başarıları sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmiştir. Bilindiği gibi 8 Kasım 2020 Pazar akşamı, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak sosyal medya hesaplarından birinde sağlık nedeniyle görevden affını isteyen bir açıklama yayınlamıştır. Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de bugünkü MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yetkinin Erdoğan’da olduğunu belirtmiş ve “Cumhurbaşkanımızın takdiridir, uygun gördüğü şekilde takdirini kamuoyuyla paylaşacaktır” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.