Beşiktaş – Ankaragücü maçına da deplasman yasağı geldi

Beşiktaş – Ankaragücü maçına da deplasman yasağı geldi
Yayınlama: 01.03.2023

Beşiktaş – Ankaragücü maçına, İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince deplasman ekibinin taraftarları alınmayacak. Depremlerden sonra tribünlerden yükselen “Hükümet istifa” seslerinin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli, “seyircisiz maç” çağrısı yapmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin depremlerdeki ihmaller nedeniyle “Hükümet istifa” sloganları atan taraftarları hedef alıp maçların seyircisiz oynanması çağrısı yapmasının ardından, bir maça daha deplasman yasağı geldi. Cumartesi günü oynanacak Kayserispor – Fenerbahçe maçının ardından, Pazar günü oynanacak Beşiktaş – Ankaragücü maçına da seyirci yasağı geldi.

BEŞİKTAŞ AÇIKLADI

Spor Toto Süper Lig’in 24. hafta mücadelesinde Beşiktaş evinde Ankaragücü’nü konuk edecek. İstanhul İl Güvenlik Kurulu kararıyla deplasman seyircisi alınmayacağı kararı verildi.

Beşiktaş’tan yapılan açıklamada “Ankaragücü karşılaşmasında Misafir tribünü, rakip takım taraftarı için satışa kapalı olup misafir tribünü koltukları Beşiktaş taraftarı için satışa sunulacaktır” ifadeleri yer aldı.

Alınan kararla ilgili Beşiktaş’tan yapılan açıklama şöyle:

“Ankaragücü Karşılaşması İl Güvenlik Kurulu Kararı;

  • Ankaragücü karşılaşmasında sadece Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahibi taraftarlarımız bilet satın alabilirler.
  • 10.02.2022 tarihinden itibaren Ankaragücü logolu Passolig kartlarını iptal eden taraftarlar karşılaşmaya bilet satın alamayacaktır.
  • Karşılaşmaya bilet satın alan taraftarlar ve kombine sahipleri biletlerini transfer edemeyecektir.
  • Ankaragücü karşılaşmasında Misafir tribünü, rakip takım taraftarı için satışa kapalı olup Misafir tribünü koltukları Beşiktaş taraftarı için satışa sunulacaktır.

FENERBAHÇE YARGIYA TAŞIYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

İlk olarak Fenerbahçe tribünlerinden gelen ve sonrasında Beşiktaş trübünlerine yayılan “Hükümet istifa” sloganlarının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynaması gerektiğini söylemişti. Fenerbahçe, kendileri için alınan kararı yargıya taşıyacaklarını açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Maraş merkezli depremler sonrasında yardım ve arama kurtarma çalışmalarındaki eksiklikler geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda da taraftarlar tarafından protesto edildi. Fenerbahçe taraftarlarının 25 Şubat’ta Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” sloganları atmasının ardından, 26 Şubat günü de Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş tribünlerinden aynı tezahüratlar yükseldi. Aynı dakikalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istedi. ‘Hükümet istifa’ sloganı kesilmek bilmeyince MHP lideri Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bahçeli’nin ardından birçok MHP’li de aynı kararı aldığını duyurmuştu. Kayseri Güvenlik Kurulu, Kayserispor- Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmamasına karar verdi. Deplasman yasağına çok sayıda tepki yükseldi.